Рецепт Яблучно-сливове варення фото

Яблучно-сливове варення
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Фрукти, Яблука, Слива
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень, До року
Заготовки, Варення

Яблука чудово поєднуються зі сливою доповнюючи смак і аромат один одного. Варення виходить смачне і помірно солодке. Консистенція приємна. Таке варення добре зберігається всю зиму.

Рецепт дуже простий. Всі інгредієнти беремо в рівних пропорціях. Вага яблук і слив заміряємо в очищеному вигляді. Слива соковита і солодка, а яблуко щільне з кислинкою. Слива розварюється швидко, а часточки яблука набагато довше. Варення можна уварити практично до однорідної консистенції, що займе близько години, або ж готувати хвилин 30 і шматочки яблука будуть відчуватися.

  • Слива - 500 грам
  • Яблука - 500 грам
  • Цукор - 500 грам
яблучно-сливове варення - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
яблучно-сливове варення - фото крок 2
Яблука нарізаємо шматочками і висипаємо в каструлю з товстим дном.
яблучно-сливове варення - фото крок 3
З сливи видаляємо кісточки і додаємо її до яблук.
яблучно-сливове варення - фото крок 4
Додаємо цукор і ставимо каструлю на мінімальний вогонь.
яблучно-сливове варення - фото крок 5
Готуємо, періодично помішуючи, 30-60 хвилин.
яблучно-сливове варення - фото крок 6
Кипляче варення кладемо в стерильні банки і закриваємо металевими кришками. Яблучно-сливове варення готове. Пригощайтеся!

Схожі рецепти