Яблучно-сливове варення
(покроковий рецепт з фото)
Яблука чудово поєднуються зі сливою доповнюючи смак і аромат один одного. Варення виходить смачне і помірно солодке. Консистенція приємна. Таке варення добре зберігається всю зиму.
Рецепт дуже простий. Всі інгредієнти беремо в рівних пропорціях. Вага яблук і слив заміряємо в очищеному вигляді. Слива соковита і солодка, а яблуко щільне з кислинкою. Слива розварюється швидко, а часточки яблука набагато довше. Варення можна уварити практично до однорідної консистенції, що займе близько години, або ж готувати хвилин 30 і шматочки яблука будуть відчуватися.
- Слива - 500 грам
- Яблука - 500 грам
- Цукор - 500 грам
Підготуємо інгредієнти.
Яблука нарізаємо шматочками і висипаємо в каструлю з товстим дном.
З сливи видаляємо кісточки і додаємо її до яблук.
Додаємо цукор і ставимо каструлю на мінімальний вогонь.
Готуємо, періодично помішуючи, 30-60 хвилин.
Кипляче варення кладемо в стерильні банки і закриваємо металевими кришками. Яблучно-сливове варення готове. Пригощайтеся!