Рецепт Журавлинне варення фото

Журавлинне варення
(покроковий рецепт з фото)

Іспанська кухня
Ягоди, Журавлина
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Заготовки, Варення

Уже почали робити заготовки на зиму або все ще роздумуєте над їх приготуванням? Тоді рекомендую рецепт, як приготувати журавлинне варення. Воно яскраве і зберігає корисні властивості ягоди.

Журавлину часто використовують для приготування соусу, який особливо популярний в поєднанні з м'ясними стравами. Нічим не гірше журавлинне варення. Хоча сама по собі ягода терпка, має гіркуватий присмак, варення виходить дуже смачним. Його можна подати до столу остиглим, а можна зробити заготовку на зиму. Варення можна приготувати з заморожених ягід, тільки перед цим не розморожувати її.

  • Журавлина - 340 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Апельсиновий сік - 200 мілілітрів
  • Вода - 1 Склянка
1
Ягоди вимийте і очистіть від листя, перекладіть їх в каструлю з товстим дном.
2
Додайте до журавлині цукор, апельсиновий сік і влийте склянку кип'яченої води, перемішайте акуратно дерев'яною ложкою.
3
Надішліть каструлю на вогонь, після закипання зменшіть його до мінімуму і варіть 20-30 хвилин, до утворення густої маси, періодично помішуйте.
4
Готове варення процідіть через сито, щоб позбутися від кісточок, і закатати в банки або ж остудіть і подавайте до столу.

Схожі рецепти