Журавлинне варення
(покроковий рецепт з фото)
Уже почали робити заготовки на зиму або все ще роздумуєте над їх приготуванням? Тоді рекомендую рецепт, як приготувати журавлинне варення. Воно яскраве і зберігає корисні властивості ягоди.
Журавлину часто використовують для приготування соусу, який особливо популярний в поєднанні з м'ясними стравами. Нічим не гірше журавлинне варення. Хоча сама по собі ягода терпка, має гіркуватий присмак, варення виходить дуже смачним. Його можна подати до столу остиглим, а можна зробити заготовку на зиму. Варення можна приготувати з заморожених ягід, тільки перед цим не розморожувати її.
- Журавлина - 340 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Апельсиновий сік - 200 мілілітрів
- Вода - 1 Склянка
1
Ягоди вимийте і очистіть від листя, перекладіть їх в каструлю з товстим дном.
2
Додайте до журавлині цукор, апельсиновий сік і влийте склянку кип'яченої води, перемішайте акуратно дерев'яною ложкою.
3
Надішліть каструлю на вогонь, після закипання зменшіть його до мінімуму і варіть 20-30 хвилин, до утворення густої маси, періодично помішуйте.
4
Готове варення процідіть через сито, щоб позбутися від кісточок, і закатати в банки або ж остудіть і подавайте до столу.