Яблучно-цибульні тарталетки
(покроковий рецепт з фото)
Карамелізований яблука і цибуля - дуже апетитна комбінація. Спробуйте приготувати ці незвичайні тарталетки, приправлені розмарином і сиром.
Дуже смачна закуска. Для її приготування поріжте цибулю і яблука і обсмажте їх на вершковому маслі. Сіль і душ, помішуючи, до випаровування вологи. Тісто розкачати в пласт і наріжте трикутниками. Розкладіть їх на деку, на кожен покладіть трохи начинки з лука і яблук, посипте тертим сиром і розмарином і запечіть в духовці протягом 15-20 хвилин. Готові тарталетки можна відразу подати на стіл. Смачного!
- Листкове тісто - 700 грам
- Сир - 100 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яблуко - 2 штуки
- Сіль, перець, розмарин - За смаком
Поріжте цибулю невеликими брусочками.
Яблука наріжте дрібними кубиками.
Розтопити вершкове масло в сотейнику і обсмажити цибулю. Хвилин через 5 додайте яблука, трохи солі. Яблука пустять сік, помішуючи, протушкувати цибулю і яблука до випаровування вологи.
З тіста розкачати пласт, який поріжте на квадратики, а кожен квадрат розрізати по діагоналі навпіл. У вас вийде багато трикутників з тіста.
Застеліть деко для випікання пергаментом, розкладіть на ньому трикутники з тіста. На кожен шматочок тіста покладіть по 2 чайних ложки цибульний-яблучної начинки. Зверху посипте тертим сиром і розмарином. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте протягом 15-20 хвилин. Тарталетки можна відразу подати на стіл, або прибрати в холодильник на користь.