Яблучний щербет
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися простим, але при цьому дуже смачним рецептом висвітлює яблучного щербета, який не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. Тому що морозиво люблять абсолютно всі. Спробуйте!
Дуже простий рецепт, який не вимагає особливих знань і спеціальних навичок. Просто дотримуйтесь рецептом і запасіться терпінням, тому що яблучний щербет варто цього.
- Яблука - 3-4 штук
- Вершки - 100 грам (жирність 33%)
- Цукровий пісок - 75 грам
- Вода - 1/4 склянки
Підготуйте всі інгредієнти.
Яблука помийте, викладіть у форму для запікання і поставте в духовку на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Поки яблука запікаються, приготуйте сироп. Воду змішайте з цукровим піском. Варіть 10 хвилин з моменту закипання на невеликому вогні до загусання.
Очистіть запечені яблука від насіння і шкірки.
Якщо яблука вийшли недостатньо м'якими, то можна пюрировать їх блендером.
Влийте в яблучне пюре цукровий сироп.
Додайте в яблучне пюре вершки.
Збийте міксером яблучно-вершкову масу.
Перекладіть яблучну масу в контейнер і відправте в морозильну камеру на 4-6 годин.
Перші чотири години діставайте з морозилки кожну годину і перемішуйте, щоб не утворилися кристали льоду, а маса замерзала рівномірно.
Яблучний щербет можна подати з листочком м'яти, ягодами, топінгом або з цедрою лимона.