Рецепт Яблучний щербет фото

Яблучний щербет
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Вершки , Яблука
Вегетаріанське харчування
На обід , На швидку руку , На святковий стіл
Десерти , Морозиво
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Хочу поділитися простим, але при цьому дуже смачним рецептом висвітлює яблучного щербета, який не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. Тому що морозиво люблять абсолютно всі. Спробуйте!

Опис приготування:

Дуже простий рецепт, який не вимагає особливих знань і спеціальних навичок. Просто дотримуйтесь рецептом і запасіться терпінням, тому що яблучний щербет варто цього.

  • Яблука - 3-4 штук
  • Вершки - 100 грам (жирність 33%)
  • Цукровий пісок - 75 грам
  • Вода - 1/4 склянки
яблучний щербет - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
яблучний щербет - фото крок 2
Яблука помийте, викладіть у форму для запікання і поставте в духовку на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
яблучний щербет - фото крок 3
Поки яблука запікаються, приготуйте сироп. Воду змішайте з цукровим піском. Варіть 10 хвилин з моменту закипання на невеликому вогні до загусання.
яблучний щербет - фото крок 4
Очистіть запечені яблука від насіння і шкірки.
яблучний щербет - фото крок 5
Якщо яблука вийшли недостатньо м'якими, то можна пюрировать їх блендером.
яблучний щербет - фото крок 6
Влийте в яблучне пюре цукровий сироп.
яблучний щербет - фото крок 7
Додайте в яблучне пюре вершки.
яблучний щербет - фото крок 8
Збийте міксером яблучно-вершкову масу.
яблучний щербет - фото крок 9
Перекладіть яблучну масу в контейнер і відправте в морозильну камеру на 4-6 годин.
яблучний щербет - фото крок 10
Перші чотири години діставайте з морозилки кожну годину і перемішуйте, щоб не утворилися кристали льоду, а маса замерзала рівномірно.
яблучний щербет - фото крок 11
Яблучний щербет можна подати з листочком м'яти, ягодами, топінгом або з цедрою лимона.

Схожі рецепти