Яблучний щербет
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 6 г. 0 хв.
Хочу поділитися простим, але при цьому дуже смачним рецептом висвітлює яблучного щербета, який не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. Тому що морозиво люблять абсолютно всі. Спробуйте!
Опис приготування:
Дуже простий рецепт, який не вимагає особливих знань і спеціальних навичок. Просто дотримуйтесь рецептом і запасіться терпінням, тому що яблучний щербет варто цього.
- Яблука - 3-4 штук
- Вершки - 100 грам (жирність 33%)
- Цукровий пісок - 75 грам
- Вода - 1/4 склянки
Підготуйте всі інгредієнти.
Яблука помийте, викладіть у форму для запікання і поставте в духовку на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Поки яблука запікаються, приготуйте сироп. Воду змішайте з цукровим піском. Варіть 10 хвилин з моменту закипання на невеликому вогні до загусання.
Очистіть запечені яблука від насіння і шкірки.
Якщо яблука вийшли недостатньо м'якими, то можна пюрировать їх блендером.
Влийте в яблучне пюре цукровий сироп.
Додайте в яблучне пюре вершки.
Збийте міксером яблучно-вершкову масу.
Перекладіть яблучну масу в контейнер і відправте в морозильну камеру на 4-6 годин.
Перші чотири години діставайте з морозилки кожну годину і перемішуйте, щоб не утворилися кристали льоду, а маса замерзала рівномірно.
Яблучний щербет можна подати з листочком м'яти, ягодами, топінгом або з цедрою лимона.