Домашній щербет з арахісом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную спробувати приготувати смачний, горіховий і зовсім нескладний десерт - домашній щербет. Продукти можна без проблем купити, та й часу багато не займе.
Для цього щербета краще взяти свіжі горіхи і самим їх обсмажити і обшелушіть, адже невідомо, де вони перебували до того як потрапили до вас. Молоко і згущене молоко потрібно брати хорошої якості, інакше можете отримати не той результат, на який розраховуєте. Час варіння залежить від вихідної сировини, але готовий щербет повинен бути кольору топленого молока. Смачного!
- Арахіс - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Згущене молоко - 100 грам
- Вода - 50 грам
- Цукор - 100 грам
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
Складові.
Обсмажте арахіс, видаліть оболонку.
З'єднайте воду, цукор, проваріть до розчинення цукру.
Додайте лимонний сік, масло і згущене молоко.
Перемішайте і варіть при слабкому кипінні, весь час заважаючи, приблизно 20 хвилин.
Всипте горіхи, перемішайте і зніміть з вогню.
Форму необхідно змастити маслом, викладіть туди масу. Розрівняйте і дайте охолонути.
Розріжте на шматочки і подавайте.
Смачного!