Яблучний пиріг з горіхами «Світанок»
(покроковий рецепт з фото)
Пишний, високий, з ідеальним поєднанням кисленькі яблук, волоських горіхів і легкої нотки лимонної цедри. Цей пиріг завжди буде прикрасою вашого столу, будь то: сімейне чаювання або торжество.
Рецепт, як приготувати яблучний пиріг з горіхами "світанок", рекомендувала мені моя подруга як шикарного пирога. І вона не помилилася! Пиріг готується досить просто, а результат виходить чудовим! Він відмінно підійде в якості основи для святкового торта. Подробиці дивіться нижче в покроковому рецепті.
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Яблуко - 300 грам (вага очищених)
- Лимон - 1/2 штуки (сік і tsedra)
- Яйця - 3 штуки
- Горіхи волоські - 150 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
Яблука помийте, очистіть від шкірки і насінної коробочки, наріжте на дрібні кубики. Полийте лимонним соком, додайте цукор, перемішайте. Поставте в холодильник на 1 час.
За цей час яблука пустять багато соку і цукор майже весь розчиниться. Що виділився яблучний сік не зливайте!
Духовку дозволите розігріватися на 180 ° С. Підготуйте інші продукти. Очищені волоські горіхи прокалите 2 хвилини на сухій сковороді, подрібніть у велику крихту.
Борошно просійте в миску, змішайте з содою, розпушувачем і горіховою крихтою.
Яйця розділіть на жовтки і білки. Білки збийте з дрібкою солі до міцних піків. Жовтки додайте до яблук і сиропу, перемішайте до однорідності.
Яблучно-жовткову суміш і лимонну цедру додайте в горіхово-борошняну суміш. Ретельно перемішайте до отримання однорідної в'язкої маси.
В 2-3 прийому введіть в тісто збиті білки, перемішуючи знизу вгору.
Форму (d - 20 см) змастіть рослинною олією, вилийте в неї тісто, розрівняйте. Поставте форму з тестом в розігріту духовку на 50-60 хвилин (до сухої шпажки). Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готовий пиріг остудіть протягом 15 хвилин спочатку в формі, а потім на решітці.
Посипте готовий пиріг цукровою пудрою або покрийте лимонної глазур'ю, прикрасьте за бажанням.
Смачного!