Яблучний пиріг з горіхами і родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування кексів пирога з яблуками, яблучним сидром, вівсяними пластівцями, волоськими горіхами, родзинками і корицею.
Цей пиріг добре подавати з маслом, варенням, сиром і звичайним йогуртом без добавок. Пиріг найкраще подавати в день його приготування, але також можна помістити його в герметичний контейнер і заморозити на строк до 2 місяців.
- Велике яйце - 1 штука
- Ванільного екстракту - 1 Чайна ложка
- Мигдалевого екстракту - 1/2 чайних ложки
- Топленого вершкового масла - 8 Ст. Ложок
- Розпушувача - 1 Ст. Ложка
- Соди - 1/2 чайних ложки
- Меленої кориці - 1/2 чайних ложки
- Солі - 1/4 чайних ложки
- Середнє яблуко - 1 штука
1. Розігріти духовку до 200 градусів зі стійкою в центрі. Вистелити форму силіконовим килимком або змастити вершковим маслом і посипати борошном. Поставити форму на деко. Яблуко очистити від шкірки і серцевини, нарізати невеликими кубиками. Збити молоко, яблучний сидр, яйце, ванільний і мигдальний екстракти і вершкове масло в мисці.
У великій мисці перемішати борошно, цукор, розпушувач, соду, корицю і сіль.
У великій мисці перемішати борошно, цукор, розпушувач, соду, корицю і сіль.
2. Додати коричневий цукор, пропускаючи його через пальці, щоб переконатися у відсутності грудок. Потім додати вівсяні пластівці і кілька разів перемішати. Додати молочну суміш і перемішати великим гуязикам шпателем до отримання однорідної консистенції. Акуратно розмішати з шматочками яблук, горіхами і родзинками.
3. Викласти тісто в підготовлену форму. Запікати від 30 до 35 хвилин, поки пиріг не стане золотистого кольору, а вставлений в центр тонкий ніж не буде виходити чистим.
4. Викласти пиріг на стійку і дати охолонути протягом декількох хвилин перш ніж вийняти форми. Перевернути пиріг на блюдо і охолодити, поки він не стане теплим або кімнатної температури. Нарізати пиріг на шматочки і подавати.