Яблучний пиріг з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Яблука - універсальний фрукт. З їх використанням готують безліч страв. Не виключенням є домашні пироги. Їх велика кількість і бувають вони такими різними. Пропоную покуштувати мій варіант.
Пиріг готується дуже швидко. Увімкніть духовку на розігрів до 180 градусів і приступайте до замісу тіста.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Лимон - 1 штука
- Ванілін - 1 грам
- Ізюм - 100 грам
- Яблука червоні солодкі - 4 штуки
- Масло слівчоное - 100 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет винний - 1 Чайна ложка
1. Для приготування пирога нам необхідні: борошно пшеничне, вершкове масло, яйця, цукровий пісок, ванілін, лимон, яблука, родзинки, сода харчова, оцет винний.
2. Помістіть перебраний родзинки в миску. Залийте окропом. Дайте родзинок набрякнути. Час набухання родзинок - 10 хвилин. Злийте воду.
3. У миску помістіть вершкове масло кімнатної температури. Додайте цукор. Збийте все міксером до однорідної пишної маси.
4. До збитого масла додаємо яйця і збиваємо. Маса повинна подвоїтися.
5. Просійте борошно. Додайте погашену оцтом соду. Замість оцту можна використовувати лимонний сік.
6. Замісити однорідне тісто.
7. Яблука очистити від серединок. Нарізати кубиками. За допомогою терки зніміть з лимона цедру. Після цього розріжте лимон навпіл і з половинки лимона вичавити сік на нарізані яблука. Перемішайте. Додайте цедру.
8. До тесту додайте яблука, родзинки. Перемішайте.
9. Змастіть форму для випічки маслом. Викладіть тісто. Розрівняйте. Підніміть форму з тестом над столом на 30 см і киньте форму на стіл. При ударі об стіл тісто розійдеться рівномірно по формі.
10. Випікайте в розігрітій духовці при 180 градусах пиріг 30 хвилин, накривши його фольгою (так, щоб фольга не торкалася тесту) і ще 30 хвилин без фольги.
11. Готовий пиріг остудити і нарізати. Подати до столу.