Рецепт Яблучний пиріг з родзинками фото

Яблучний пиріг з родзинками
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
ПП рецепти
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Пироги

Яблука - універсальний фрукт. З їх використанням готують безліч страв. Не виключенням є домашні пироги. Їх велика кількість і бувають вони такими різними. Пропоную покуштувати мій варіант.

Пиріг готується дуже швидко. Увімкніть духовку на розігрів до 180 градусів і приступайте до замісу тіста.

  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Цукор - 6 Ст. Ложок
  • Лимон - 1 штука
  • Ванілін - 1 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Яблука червоні солодкі - 4 штуки
  • Масло слівчоное - 100 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Оцет винний - 1 Чайна ложка
яблучний пиріг з родзинками - фото крок 1
1. Для приготування пирога нам необхідні: борошно пшеничне, вершкове масло, яйця, цукровий пісок, ванілін, лимон, яблука, родзинки, сода харчова, оцет винний.
яблучний пиріг з родзинками - фото крок 2
2. Помістіть перебраний родзинки в миску. Залийте окропом. Дайте родзинок набрякнути. Час набухання родзинок - 10 хвилин. Злийте воду.
яблучний пиріг з родзинками - фото крок 3
3. У миску помістіть вершкове масло кімнатної температури. Додайте цукор. Збийте все міксером до однорідної пишної маси.
яблучний пиріг з родзинками - фото крок 4
4. До збитого масла додаємо яйця і збиваємо. Маса повинна подвоїтися.
яблучний пиріг з родзинками - фото крок 5
5. Просійте борошно. Додайте погашену оцтом соду. Замість оцту можна використовувати лимонний сік.
яблучний пиріг з родзинками - фото крок 6
6. Замісити однорідне тісто.
яблучний пиріг з родзинками - фото крок 7
7. Яблука очистити від серединок. Нарізати кубиками. За допомогою терки зніміть з лимона цедру. Після цього розріжте лимон навпіл і з половинки лимона вичавити сік на нарізані яблука. Перемішайте. Додайте цедру.
яблучний пиріг з родзинками - фото крок 8
8. До тесту додайте яблука, родзинки. Перемішайте.
яблучний пиріг з родзинками - фото крок 9
9. Змастіть форму для випічки маслом. Викладіть тісто. Розрівняйте. Підніміть форму з тестом над столом на 30 см і киньте форму на стіл. При ударі об стіл тісто розійдеться рівномірно по формі.
яблучний пиріг з родзинками - фото крок 10
10. Випікайте в розігрітій духовці при 180 градусах пиріг 30 хвилин, накривши його фольгою (так, щоб фольга не торкалася тесту) і ще 30 хвилин без фольги.
яблучний пиріг з родзинками - фото крок 11
11. Готовий пиріг остудити і нарізати. Подати до столу.

Схожі рецепти