Рецепт Яблучний штрудель з горіхами фото

Яблучний штрудель з горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Струдель

Одна з простих і класичних випічок австрійської кухні - штрудель. Його подають майже в кожному кафе і ресторані з європейським меню. І майже скрізь є свій рецепт. Ділюся одним з таких рецептів.

Цей варіант вам здасться знайомим, але в начинці будуть додаткові інгредієнти. Вони додадуть смаку і яскравості. У Вас вийде соковитий і ароматний яблучний штрудель з горіхами, джемом і родзинками. Тісто можна використовувати готове бездріжджове. Така випічка безсумнівно скрасить сімейна вечеря!

  • Листкове тісто бездріжджове - 400-500 грам
  • Яблуко - 2 штуки
  • Яєчний жовток - 1 штука
  • Полуничний джем - 1 Ст. Ложка
  • Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
  • Горіхи - 30 грам
  • Ізюм - 30 грам
  • Цукор білий - 2 Ст. Ложки
  • Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
яблучний штрудель з горіхами - фото крок 1
1. Ізюм промийте і замочіть у воді на 10 хвилин.
яблучний штрудель з горіхами - фото крок 2
2. Горіхи подрібнити невеликими шматочками. Яблука наріжте кубиками.
яблучний штрудель з горіхами - фото крок 3
3. Розморожене тісто розтягніть в прямокутник. По центру змастіть джемом. Викладіть яблука, горіхи і родзинки.
яблучний штрудель з горіхами - фото крок 4
4. Потім посипте начинку сухарями, корицею і цукром. Поверніть тісто, закривши начинку з усіх боків.
яблучний штрудель з горіхами - фото крок 5
5. Тепер викладіть штрудель на деко. Зробіть надрізи зверху. Змастіть тісто збитим яйцем.
яблучний штрудель з горіхами - фото крок 6
6. Запікайте штрудель 35-40 хвилин в духовці при 180 градусах. Приємного чаювання!

Схожі рецепти