Яблучний штрудель з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Одна з простих і класичних випічок австрійської кухні - штрудель. Його подають майже в кожному кафе і ресторані з європейським меню. І майже скрізь є свій рецепт. Ділюся одним з таких рецептів.
Цей варіант вам здасться знайомим, але в начинці будуть додаткові інгредієнти. Вони додадуть смаку і яскравості. У Вас вийде соковитий і ароматний яблучний штрудель з горіхами, джемом і родзинками. Тісто можна використовувати готове бездріжджове. Така випічка безсумнівно скрасить сімейна вечеря!
- Листкове тісто бездріжджове - 400-500 грам
- Яблуко - 2 штуки
- Яєчний жовток - 1 штука
- Полуничний джем - 1 Ст. Ложка
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Горіхи - 30 грам
- Ізюм - 30 грам
- Цукор білий - 2 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
1. Ізюм промийте і замочіть у воді на 10 хвилин.
2. Горіхи подрібнити невеликими шматочками. Яблука наріжте кубиками.
3. Розморожене тісто розтягніть в прямокутник. По центру змастіть джемом. Викладіть яблука, горіхи і родзинки.
4. Потім посипте начинку сухарями, корицею і цукром. Поверніть тісто, закривши начинку з усіх боків.
5. Тепер викладіть штрудель на деко. Зробіть надрізи зверху. Змастіть тісто збитим яйцем.
6. Запікайте штрудель 35-40 хвилин в духовці при 180 градусах. Приємного чаювання!