Рецепт Яблучний пиріг «Адам і Єва» фото

Яблучний пиріг «Адам і Єва»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Фрукти , Яблука , Горіхи , Грецькі горіхи , Сухофрукти
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Існує безліч рецептів приготування красивих святкових пирогів, і тут ви дізнаєтеся, як приготувати яблучний пиріг"Адам і Єва" , неймовірно ароматний і смачний, в міру вологий і апетитний.

Опис приготування:

Цей пиріг можна сміливо назвати вишуканою випічкою незважаючи на те, що приготувати його насправді дуже просто. Поєднання ніжних яблук і родзинок з рубаними горіхами і алкоголем надає дуже приємний контраст цього пирога, завдяки чому його і назвали"Адам і Єва" . Рекомендую прикрасити готовий пиріг не тільки цукровою пудрою, але і меленою корицею, так він буде ще ароматні. Бренді в цьому рецепті можна замінити апельсиновим соком.

  • Борошно - 280 грам
  • Цукор - 180 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Яблука - 350 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Чорнослив - 50 грам
  • Горіхи волоські - 100 грам
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Обкладинка - 2 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 2 чайних ложки
  • Бренди (апельсиновий сік) - 50 мілілітрів
яблучний пиріг
1. Яйця збийте з допомогою міксера з цукром і ванільним цукром до стану пишної світлої маси. Додайте розтоплене вершкове масло і ще раз збийте.
яблучний пиріг
2. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем, меленою корицею. У два прийоми додайте борошняну суміш до яєчно-масляної. Сухофрукти попередньо залийте бренді і залиште на дві години.
яблучний пиріг
3. Додайте замочені сухофрукти до тесту і перемішайте. Додайте очищені дрібно нарізані яблука і рубані горіхи, добре розмішайте.
яблучний пиріг
4. Дно форми для випічки застеліть пергаментним папером, а бортики змастіть вершковим маслом. Вилийте тісто у форму і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.
яблучний пиріг
5. Готовий пиріг остудіть і посипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти