Яблучний пиріг «Адам і Єва»
(покроковий рецепт з фото)
Існує безліч рецептів приготування красивих святкових пирогів, і тут ви дізнаєтеся, як приготувати яблучний пиріг "адам і Єва", неймовірно ароматний і смачний, в міру вологий і апетитний.
Цей пиріг можна сміливо назвати вишуканою випічкою незважаючи на те, що приготувати його насправді дуже просто. Поєднання ніжних яблук і родзинок з рубаними горіхами і алкоголем надає дуже приємний контраст цього пирога, завдяки чому його і назвали "адам і Єва" . Рекомендую прикрасити готовий пиріг не тільки цукровою пудрою, але і меленою корицею, так він буде ще ароматні. Бренді в цьому рецепті можна замінити апельсиновим соком.
- Борошно - 280 грам
- Цукор - 180 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Яблука - 350 грам
- Ізюм - 50 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Горіхи волоські - 100 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Бренди (апельсиновий сік) - 50 мілілітрів
1. Яйця збийте з допомогою міксера з цукром і ванільним цукром до стану пишної світлої маси. Додайте розтоплене вершкове масло і ще раз збийте.
2. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем, меленою корицею. У два прийоми додайте борошняну суміш до яєчно-масляної. Сухофрукти попередньо залийте бренді і залиште на дві години.
3. Додайте замочені сухофрукти до тесту і перемішайте. Додайте очищені дрібно нарізані яблука і рубані горіхи, добре розмішайте.
4. Дно форми для випічки застеліть пергаментним папером, а бортики змастіть вершковим маслом. Вилийте тісто у форму і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.
5. Готовий пиріг остудіть і посипте цукровою пудрою. Смачного!