Рецепт Яблучний конфітюр фото

Яблучний конфітюр
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня , Американська кухня , Англійська кухня , Канадська кухня
Фрукти, Яблука
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Швидкий сніданок
Заготовки, Варення, Джем

Яблука доступні круглий рік, але це не привід відмовлятися від найсмачнішого конфитюра, який можна приготувати вдома. Беріть яблука будь-яких сортів, і сміливо приступайте до створення солодкого шедевра

Кількість порцій: 10-12
  • Яблука - 3 кілограма
  • Цукор - 6-7 склянок
  • Мелена кориця - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 1 Склянка
  • Пектин - 1 Ст. Ложка(1 пакетик)
яблучний конфітюр - фото крок 1
1. Якщо ви не хочете споживати занадто багато цукру, вибирайте яблука жовті або червоні, солодких сортів.
яблучний конфітюр - фото крок 2
2. Яблука потрібно перебрати, помити і очистити шкірку для кращої соковіддачи.
яблучний конфітюр - фото крок 3
3. Очищені фрукти потрібно порізати на шматочки, видаляючи серцевину, помістити фруктову масу у велику каструлю з товстим дном. Дно посуду має бути на 2-3 см покрито водою. Тепер яблука потрібно проварити до повної м'якості.
яблучний конфітюр - фото крок 4
М'яку фруктову масу пропустити через сито і для конфитюра взяти 6 склянок отриманого соку. Деякі використовують вийшло пюре для приготування конфітюру, отримуючи більш густий продукт типу повидла.
яблучний конфітюр - фото крок 5
5. Чверть склянки цукру змішайте з Пектином, введіть цю суміш в отриманий яблучний сік і доведіть до кипіння на сильному вогні. Сбавьте вогонь і варіть ще 5-10 хвилин, часто помішуючи.
яблучний конфітюр - фото крок 6
6. Додайте в масу решту цукру, перемішайте і знову доведіть до кипіння. Кип'ятіть на сильному вогні не менше хвилини. Варення готове, коли він стає кольору темного меду і не струшується з ложки.
яблучний конфітюр - фото крок 7
7. Розлийте готовий конфітюр по стерильним банкам і відправляйте на зберігання.

Схожі рецепти