Рецепт Яблучний конфітюр фото

Яблучний конфітюр
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня , Американська кухня , Англійська кухня , Канадська кухня
Фрукти , Яблука
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Швидкий сніданок
Заготовки , Варення , Джем
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Яблука доступні круглий рік, але це не привід відмовлятися від найсмачнішого конфитюра, який можна приготувати вдома. Беріть яблука будь-яких сортів, і сміливо приступайте до створення солодкого шедевра

Кількість порцій: 10-12
  • Яблука - 3 кілограма
  • Цукор - 6-7 склянок
  • Мелена кориця - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 1 Склянка
  • Пектин - 1 Ст. Ложка(1 пакетик)
яблучний конфітюр - фото крок 1
1. Якщо ви не хочете споживати занадто багато цукру, вибирайте яблука жовті або червоні, солодких сортів.
яблучний конфітюр - фото крок 2
2. Яблука потрібно перебрати, помити і очистити шкірку для кращої соковіддачи.
яблучний конфітюр - фото крок 3
3. Очищені фрукти потрібно порізати на шматочки, видаляючи серцевину, помістити фруктову масу у велику каструлю з товстим дном. Дно посуду має бути на 2-3 см покрито водою. Тепер яблука потрібно проварити до повної м'якості.
яблучний конфітюр - фото крок 4
М'яку фруктову масу пропустити через сито і для конфитюра взяти 6 склянок отриманого соку. Деякі використовують вийшло пюре для приготування конфітюру, отримуючи більш густий продукт типу повидла.
яблучний конфітюр - фото крок 5
5. Чверть склянки цукру змішайте з Пектином, введіть цю суміш в отриманий яблучний сік і доведіть до кипіння на сильному вогні. Сбавьте вогонь і варіть ще 5-10 хвилин, часто помішуючи.
яблучний конфітюр - фото крок 6
6. Додайте в масу решту цукру, перемішайте і знову доведіть до кипіння. Кип'ятіть на сильному вогні не менше хвилини. Варення готове, коли він стає кольору темного меду і не струшується з ложки.
яблучний конфітюр - фото крок 7
7. Розлийте готовий конфітюр по стерильним банкам і відправляйте на зберігання.

Схожі рецепти