Яблучний конфітюр
(покроковий рецепт з фото)
Яблука доступні круглий рік, але це не привід відмовлятися від найсмачнішого конфитюра, який можна приготувати вдома. Беріть яблука будь-яких сортів, і сміливо приступайте до створення солодкого шедевра
Кількість порцій: 10-12
- Яблука - 3 кілограма
- Цукор - 6-7 склянок
- Мелена кориця - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 1 Склянка
- Пектин - 1 Ст. Ложка(1 пакетик)
1. Якщо ви не хочете споживати занадто багато цукру, вибирайте яблука жовті або червоні, солодких сортів.
2. Яблука потрібно перебрати, помити і очистити шкірку для кращої соковіддачи.
3. Очищені фрукти потрібно порізати на шматочки, видаляючи серцевину, помістити фруктову масу у велику каструлю з товстим дном. Дно посуду має бути на 2-3 см покрито водою. Тепер яблука потрібно проварити до повної м'якості.
М'яку фруктову масу пропустити через сито і для конфитюра взяти 6 склянок отриманого соку. Деякі використовують вийшло пюре для приготування конфітюру, отримуючи більш густий продукт типу повидла.
5. Чверть склянки цукру змішайте з Пектином, введіть цю суміш в отриманий яблучний сік і доведіть до кипіння на сильному вогні. Сбавьте вогонь і варіть ще 5-10 хвилин, часто помішуючи.
6. Додайте в масу решту цукру, перемішайте і знову доведіть до кипіння. Кип'ятіть на сильному вогні не менше хвилини. Варення готове, коли він стає кольору темного меду і не струшується з ложки.
7. Розлийте готовий конфітюр по стерильним банкам і відправляйте на зберігання.