Яблучний джем
(покроковий рецепт з фото)
Особливе місце в моїх заготовках займають яблучні. Ділюся свої досвідом, як приготувати яблучний джем. Готується він легко, вам не знадобиться м'ясорубка або блендер, досить простий терки.
Чим мені подобається ця заготовка на зиму, що при мінімумі інгредієнтів і зусиль вона виходить смачною і ароматною, зберігається досить довго, і це відмінний спосіб переробити великий урожай яблук. Яблучний джем можна використовувати для випічки пирогів і пиріжків, добавки в крем для торта, для приготування різних десертів і просто для сімейного чаювання.
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
- Вода - 0, 5 склянки
1. Ретельно вимийте яблука.
2. Приготуйте сироп. Висипати цукор в каструлю з товстим дном, додайте води і поставте варитися до розчинення цукру.
3. Поки вариться сироп, натріть яблука на середній терці.
4. Після того як сироп закипів, додайте в нього терте пюре з яблук. Варіть на середньому вогні, періодично помішуючи, протягом 1 годину.
5. Гарячий джем розкладіть по стерилізованим банкам, закрутіть кришки. Вихід готового яблучного джему - 1 L. Зберігайте джем в прохолодному місці.