Рецепт Яблучний джем фото

Яблучний джем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Джеми, Заготовки

Особливе місце в моїх заготовках займають яблучні. Ділюся свої досвідом, як приготувати яблучний джем. Готується він легко, вам не знадобиться м'ясорубка або блендер, досить простий терки.

Чим мені подобається ця заготовка на зиму, що при мінімумі інгредієнтів і зусиль вона виходить смачною і ароматною, зберігається досить довго, і це відмінний спосіб переробити великий урожай яблук. Яблучний джем можна використовувати для випічки пирогів і пиріжків, добавки в крем для торта, для приготування різних десертів і просто для сімейного чаювання.

  • Яблука - 1 кілограм
  • Цукор - 500 грам
  • Вода - 0, 5 склянки
яблучний джем - фото крок 1
1. Ретельно вимийте яблука.
яблучний джем - фото крок 2
2. Приготуйте сироп. Висипати цукор в каструлю з товстим дном, додайте води і поставте варитися до розчинення цукру.
яблучний джем - фото крок 3
3. Поки вариться сироп, натріть яблука на середній терці.
яблучний джем - фото крок 4
4. Після того як сироп закипів, додайте в нього терте пюре з яблук. Варіть на середньому вогні, періодично помішуючи, протягом 1 годину.
яблучний джем - фото крок 5
5. Гарячий джем розкладіть по стерилізованим банкам, закрутіть кришки. Вихід готового яблучного джему - 1 L. Зберігайте джем в прохолодному місці.

Схожі рецепти