Яблучний джем
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Особливе місце в моїх заготовках займають яблучні. Ділюся свої досвідом, як приготувати яблучний джем. Готується він легко, вам не знадобиться м'ясорубка або блендер, досить простий терки.
Опис приготування:
Чим мені подобається ця заготовка на зиму, що при мінімумі інгредієнтів і зусиль вона виходить смачною і ароматною, зберігається досить довго, і це відмінний спосіб переробити великий урожай яблук. Яблучний джем можна використовувати для випічки пирогів і пиріжків, добавки в крем для торта, для приготування різних десертів і просто для сімейного чаювання.
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
- Вода - 0, 5 склянки
1. Ретельно вимийте яблука.
2. Приготуйте сироп. Висипати цукор в каструлю з товстим дном, додайте води і поставте варитися до розчинення цукру.
3. Поки вариться сироп, натріть яблука на середній терці.
4. Після того як сироп закипів, додайте в нього терте пюре з яблук. Варіть на середньому вогні, періодично помішуючи, протягом 1 годину.
5. Гарячий джем розкладіть по стерилізованим банкам, закрутіть кришки. Вихід готового яблучного джему - 1 L. Зберігайте джем в прохолодному місці.