Рецепт Яблучний джем з апельсинами фото

Яблучний джем з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Фрукти, Яблука, Апельсин
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Джеми, Заготовки

Одного разу мене виручив рецепт, який допоміг прилаштувати велика кількість яблук. І тепер я щороку варю цей джем. А як же його не любити? Він такий ароматний і смачний!

Яблука для джему підійдуть абсолютно різних сортів і тим не менш, варто звернути увагу на їх солодкість. Можливо цукор потрібно буде зменшити або збільшити, але не більше 100 грам. Густота джему також залежить від сортів яблук, ніж водянисті плоди, тим менш густий буде джем.

  • Яблука - 1 кілограм (вага в очищеному вигляді)
  • Цукор - 600 грам
  • Апельсин - 1 штука (великий)
яблучний джем з апельсинами - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
яблучний джем з апельсинами - фото крок 2
Апельсин вимийте, насухо витріть. Натріть на дрібній тертці цедру і вичавіть сік.
яблучний джем з апельсинами - фото крок 3
Яблука почистіть і видаліть серцевину.
яблучний джем з апельсинами - фото крок 4
Наріжте очищені яблука на четвертинки. Щоб плоди не потемніли, в каструлю налийте воду і додайте сіль (співвідношення на 1 літр води 10 грам солі). У цьому розчині яблука добре зберігають колір.
яблучний джем з апельсинами - фото крок 5
Коли всі яблука наріжете, злийте з каструлі солоний розчин. Дайте повністю стекти рідини, зважте яблука. З 1 кг. Часточок візьміть 600 грам цукру. Засипте яблука, перемішайте. Поставте на малий вогонь і варіть після закипання 10-15 хвилин.
яблучний джем з апельсинами - фото крок 6
По закінченню часу, зніміть з вогню, додайте сік апельсина і цедру, перемішайте. Поставте на вогонь і варіть на малому вогні 15 хвилин. Періодично помішуйте.
яблучний джем з апельсинами - фото крок 7
Далі зніміть яблука з вогню. Якщо у вас дуже соковиті яблука і утворилося багато соку, то тоді відкиньте їх на друшляк (сік збережіть). Яблука пробийте блендером або пропустіть через м'ясорубку і після введіть злитий сік. Перемішайте. Якщо ж маса рівномірно густа, пробийте блендером або пропустіть через м'ясорубку. Поверніть на малий вогонь і варіть ще 20-30 хвилин.
яблучний джем з апельсинами - фото крок 8
Джем готовий. Зніміть з вогню.
яблучний джем з апельсинами - фото крок 9
Розлийте гарячий джем по чистим, сухим банкам і залиште остигати без кришок.
яблучний джем з апельсинами - фото крок 10
Повністю остиглий джем герметично закрийте і приберіть на зберігання. Із вказаної кількості продуктів вийшло 1 баночка об'ємом 0, 33 літра і 2 баночки об'ємом 0, 2 L. Смачних вам заготовок!

Схожі рецепти