Яблучний джем з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Одного разу мене виручив рецепт, який допоміг прилаштувати велика кількість яблук. І тепер я щороку варю цей джем. А як же його не любити? Він такий ароматний і смачний!
Яблука для джему підійдуть абсолютно різних сортів і тим не менш, варто звернути увагу на їх солодкість. Можливо цукор потрібно буде зменшити або збільшити, але не більше 100 грам. Густота джему також залежить від сортів яблук, ніж водянисті плоди, тим менш густий буде джем.
- Яблука - 1 кілограм (вага в очищеному вигляді)
- Цукор - 600 грам
- Апельсин - 1 штука (великий)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Апельсин вимийте, насухо витріть. Натріть на дрібній тертці цедру і вичавіть сік.
Яблука почистіть і видаліть серцевину.
Наріжте очищені яблука на четвертинки. Щоб плоди не потемніли, в каструлю налийте воду і додайте сіль (співвідношення на 1 літр води 10 грам солі). У цьому розчині яблука добре зберігають колір.
Коли всі яблука наріжете, злийте з каструлі солоний розчин. Дайте повністю стекти рідини, зважте яблука. З 1 кг. Часточок візьміть 600 грам цукру. Засипте яблука, перемішайте. Поставте на малий вогонь і варіть після закипання 10-15 хвилин.
По закінченню часу, зніміть з вогню, додайте сік апельсина і цедру, перемішайте. Поставте на вогонь і варіть на малому вогні 15 хвилин. Періодично помішуйте.
Далі зніміть яблука з вогню. Якщо у вас дуже соковиті яблука і утворилося багато соку, то тоді відкиньте їх на друшляк (сік збережіть). Яблука пробийте блендером або пропустіть через м'ясорубку і після введіть злитий сік. Перемішайте. Якщо ж маса рівномірно густа, пробийте блендером або пропустіть через м'ясорубку. Поверніть на малий вогонь і варіть ще 20-30 хвилин.
Джем готовий. Зніміть з вогню.
Розлийте гарячий джем по чистим, сухим банкам і залиште остигати без кришок.
Повністю остиглий джем герметично закрийте і приберіть на зберігання. Із вказаної кількості продуктів вийшло 1 баночка об'ємом 0, 33 літра і 2 баночки об'ємом 0, 2 L. Смачних вам заготовок!