Яблучний джем з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Приготований вами яблучний джем вийде практично прозорим, невагомим і дуже ароматним, завдяки додаванню лимона. Такий десерт подавайте з печивом на сніданок, з підсмаженими тостами.
Ви можете використовувати будь-який сорт яблук для приготування смачного джему, головне - счищайте з фруктів шкірку, так як зараз будь-які з них обробляють парафіном для кращого збереження. Пам'ятайте, що додаючи кислі сорти, потрібно збільшити норму цукрового піску і навпаки. Джем зберігається близько тижня в холодильнику.
- Яблуко - 4 штуки (будь-якого сорту)
- Цукор - 120 грам
- Лимон - 0, 25 штуки
- Вода - 50 мілілітрів
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Яблука промийте у воді, очистіть від шкірки і зріжте м'якоть в миску або салатник. Живці видаліть. Робити це потрібно швидко, поки яблучна м'якоть не потемніли від контакту з повітрям, НЕ окислиться.
Пересипьте її в казан або ківш, сотейник з антипригарним дном, всипте цукровий пісок і влийте 50 мл. Води. Більше води не додавайте - вона потрібна лише для того, щоб нарізка не пристає до дна.
Чверть лимона наріжте скибочками і викладіть в ємність. Помістіть ємність на плиту, перемішавши всі інгредієнти.
Томіть на помірному нагріванні близько 20 хвилин, час від часу перемішуючи ласощі.
Коли яблучна нарізка стане м'якою, видаліть скибочки лимона і протріть її виделкою, пресом для відвареної картоплі або отпюріруйте занурювальним блендером - всі варіанти гарні. У вас вийде яблучний джем.
Викладіть десерт в креманки або піали, дайте злегка охолонути і подайте до столу, заваривши ароматний чай і доповнивши чаювання солодкої або несолодкої випічкою.