Рецепт Яблучний джем з лимоном фото

Яблучний джем з лимоном
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти, Яблука, Лимон
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Джеми, Заготовки

Приготований вами яблучний джем вийде практично прозорим, невагомим і дуже ароматним, завдяки додаванню лимона. Такий десерт подавайте з печивом на сніданок, з підсмаженими тостами.

Ви можете використовувати будь-який сорт яблук для приготування смачного джему, головне - счищайте з фруктів шкірку, так як зараз будь-які з них обробляють парафіном для кращого збереження. Пам'ятайте, що додаючи кислі сорти, потрібно збільшити норму цукрового піску і навпаки. Джем зберігається близько тижня в холодильнику.

  • Яблуко - 4 штуки (будь-якого сорту)
  • Цукор - 120 грам
  • Лимон - 0, 25 штуки
  • Вода - 50 мілілітрів
яблучний джем з лимоном - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
яблучний джем з лимоном - фото крок 2
Яблука промийте у воді, очистіть від шкірки і зріжте м'якоть в миску або салатник. Живці видаліть. Робити це потрібно швидко, поки яблучна м'якоть не потемніли від контакту з повітрям, НЕ окислиться.
яблучний джем з лимоном - фото крок 3
Пересипьте її в казан або ківш, сотейник з антипригарним дном, всипте цукровий пісок і влийте 50 мл. Води. Більше води не додавайте - вона потрібна лише для того, щоб нарізка не пристає до дна.
яблучний джем з лимоном - фото крок 4
Чверть лимона наріжте скибочками і викладіть в ємність. Помістіть ємність на плиту, перемішавши всі інгредієнти.
яблучний джем з лимоном - фото крок 5
Томіть на помірному нагріванні близько 20 хвилин, час від часу перемішуючи ласощі.
яблучний джем з лимоном - фото крок 6
Коли яблучна нарізка стане м'якою, видаліть скибочки лимона і протріть її виделкою, пресом для відвареної картоплі або отпюріруйте занурювальним блендером - всі варіанти гарні. У вас вийде яблучний джем.
яблучний джем з лимоном - фото крок 7
Викладіть десерт в креманки або піали, дайте злегка охолонути і подайте до столу, заваривши ароматний чай і доповнивши чаювання солодкої або несолодкої випічкою.

Схожі рецепти