Яблучний джем з лимоном

Яблучний джем з лимоном
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 25 хв.
Приготований вами яблучний джем вийде практично прозорим, невагомим і дуже ароматним, завдяки додаванню лимона. Такий десерт подавайте з печивом на сніданок, з підсмаженими тостами.

опис приготування:

Ви можете використовувати будь-який сорт яблук для приготування смачного джему, головне — счищайте з фруктів шкірку, так як зараз будь-які з них обробляють парафіном для кращого збереження. Пам'ятайте, що додаючи кислі сорти, потрібно збільшити норму цукрового піску і навпаки. Джем зберігається близько тижня в холодильнику.

  • яблуко— 4 штуки(будь-якого сорту)
  • цукор— 120 грам
  • лимон— 0,25 штуки
  • вода— 50 мілілітрів
Яблучний джем з лимоном - фото крок 1 Підготуйте зазначені інгредієнти.

Яблучний джем з лимоном - фото крок 2 Яблука промийте у воді, очистіть від шкірки і зріжте м'якоть в миску або салатник. живці видаліть. Робити це потрібно швидко, поки яблучна м'якоть не потемніли від контакту з повітрям, НЕ окислиться.

Яблучний джем з лимоном - фото крок 3 Пересипьте її в казан або ківш, сотейник з антипригарним дном, всипте цукровий пісок і влийте 50 мл. води. Більше води не додавайте — вона потрібна лише для того, щоб нарізка не пристає до дна.

Яблучний джем з лимоном - фото крок 4 Чверть лимона наріжте скибочками і викладіть в ємність. Помістіть ємність на плиту, перемішавши всі інгредієнти.

Яблучний джем з лимоном - фото крок 5 Томіть на помірному нагріванні близько 20 хвилин, час від часу перемішуючи ласощі.

Яблучний джем з лимоном - фото крок 6 Коли яблучна нарізка стане м'якою, видаліть скибочки лимона і протріть її виделкою, пресом для відвареної картоплі або отпюріруйте занурювальним блендером — всі варіанти гарні. У вас вийде яблучний джем.

Яблучний джем з лимоном - фото крок 7 Викладіть десерт в креманки або піали, дайте злегка охолонути і подайте до столу, заваривши ароматний чай і доповнивши чаювання солодкої або несолодкої випічкою. Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Джем з кабачків з лимоном

Джем з кабачків з лимоном

Кабачок — на перший погляд непоказний овоч, володіє прісним смаком. Але він чудовий в найрізноманітніших блюдах, від закусок до десертів. Готуємо джем з кабачків з лимоном. опис приготування: Джем з кабачків смачний і неординарний десерт, який готується дуже просто і швидко. При цьому варто бу...

читати далі
Яблучний джем з апельсинами

Яблучний джем з апельсинами

Одного разу мене виручив рецепт, який допоміг прилаштувати велика кількість яблук. І тепер я щороку варю цей джем. А як же його не любити? Він такий ароматний і смачний! опис приготування: Яблука для джему підійдуть абсолютно різних сортів і тим не менш, варто звернути увагу на їх солодкість. ...

читати далі
Яблучний джем в хлібопічці

Яблучний джем в хлібопічці

Сучасна кухонна техніка дає господаркам досить багато можливостей. хочу, наприклад, запропонувати вам дуже зручний і простий спосіб, як приготувати яблучний джем в хлібопічці. запам'ятовуйте рецепт! опис приготування: Сам процес варіння джему іноді ускладнює постійне помішування, у кого-то він...

читати далі
Яблучний джем

Яблучний джем

Особливе місце в моїх заготовках займають яблучні. Ділюся свої досвідом, як приготувати яблучний джем. Готується він легко, вам не знадобиться м'ясорубка або блендер, досить простий терки. опис приготування: Чим мені подобається ця заготовка на зиму, що при мінімумі інгредієнтів і зусиль вона ...

читати далі
Джем з кизилу

Джем з кизилу

Кизил дуже корисна і соковита ягода. Має яскравий червоний колір. Дуже добре підходить для приготування джему або варення. Я покажу, як приготувати джем з кизилу з наступною консервацією на зиму. опис приготування: Дуже смачний джем вийде у вас завдяки даним рецептом. Взимку на столі не так ба...

читати далі