Яблучні Сконе
(покроковий рецепт з фото)
Яблучні Сконе - це традиційні англійські булочки, які в Англії прийнято подавати на сніданок. У поєднанні з хорошим чаєм - просто чудово!
Якщо у Франції снідають свіжими круасанами і багетами, то в Англії традиційний десерт для сніданку - це яблучні Сконе. Приготувати їх, в принципі, не складно - ніяких складних інгредієнтів для приготування не потрібно, та й великих зусиль докладати не потрібно. А сам десерт виходить дуже смачним. Тільки не забудьте купити хороший чай!
- Борошно - 450 грам
- Розпушувач - 5 чайних ложок
- Сіль - 2 чайних ложки
- Олія - 100 грам
- Цукор - 50 грам
- Яблука - 450 грам
- Молоко - 3 Ст. Ложки
У великій мисці змішуємо просіяне борошно, розпушувач і сіль.
До борошна додаємо на кубики нарізане вершкове масло.
Додаємо до борошняної суміші цукор, а потім перетираємо всю цю суміш до консистенції крихти.
Тим часом, займаємося яблуками - половину натираємо на крупній тертці, а половину просто нарізаємо на середнього розміру кубики.
Перекладаємо яблука в борошняну суміш, потім додаємо в неї молоко і замішуємо досить м'яке тісто.
Замішані тісто розгортаємо в пласт товщиною 1 см.
За допомогою гострої форми вирізаємо наші Сконе. Чашка для цих цілей не підійде - тільки гостра формочка, інакше Сконе не піднімуться. Це вам не пельмені
Викладаємо Сконе на деко, посипаємо зверху цукром і відправляємо в духовку. Випікаємо 20-25 хвилин при 190 градусах.
Справжні англійські яблучні Сконе готові! Залишається тільки остудити їх і заварити до них смачний чай. Приємного!