Рецепт Яблучні Сконе фото

Яблучні Сконе
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Тісто, Борошно, Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Випічка, Пироги

Яблучні Сконе - це традиційні англійські булочки, які в Англії прийнято подавати на сніданок. У поєднанні з хорошим чаєм - просто чудово!

Якщо у Франції снідають свіжими круасанами і багетами, то в Англії традиційний десерт для сніданку - це яблучні Сконе. Приготувати їх, в принципі, не складно - ніяких складних інгредієнтів для приготування не потрібно, та й великих зусиль докладати не потрібно. А сам десерт виходить дуже смачним. Тільки не забудьте купити хороший чай!

  • Борошно - 450 грам
  • Розпушувач - 5 чайних ложок
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Олія - 100 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Яблука - 450 грам
  • Молоко - 3 Ст. Ложки
яблучні Сконе - фото крок 1
У великій мисці змішуємо просіяне борошно, розпушувач і сіль.
яблучні Сконе - фото крок 2
До борошна додаємо на кубики нарізане вершкове масло.
яблучні Сконе - фото крок 3
Додаємо до борошняної суміші цукор, а потім перетираємо всю цю суміш до консистенції крихти.
яблучні Сконе - фото крок 4
Тим часом, займаємося яблуками - половину натираємо на крупній тертці, а половину просто нарізаємо на середнього розміру кубики.
яблучні Сконе - фото крок 5
Перекладаємо яблука в борошняну суміш, потім додаємо в неї молоко і замішуємо досить м'яке тісто.
яблучні Сконе - фото крок 6
Замішані тісто розгортаємо в пласт товщиною 1 см.
яблучні Сконе - фото крок 7
За допомогою гострої форми вирізаємо наші Сконе. Чашка для цих цілей не підійде - тільки гостра формочка, інакше Сконе не піднімуться. Це вам не пельмені
яблучні Сконе - фото крок 8
Викладаємо Сконе на деко, посипаємо зверху цукром і відправляємо в духовку. Випікаємо 20-25 хвилин при 190 градусах.
яблучні Сконе - фото крок 9
Справжні англійські яблучні Сконе готові! Залишається тільки остудити їх і заварити до них смачний чай. Приємного!

Схожі рецепти