Рецепт Xavavşi фото

Xavavşi
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Єгипетська кухня
Тісто , Борошно , М'ясо , Фарш
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кожен, хто відпочивав в Єгипті, знає, що таке хаває. Ця страва зі смішним для російського вуха назвою - свого роду пиріжки з м'ясним фаршем і овочами. Я розповім, як їх приготувати вдома.

Опис приготування:

До вашої уваги - дуже простий, розжований до дрібних подробиць рецепт Хава, знаменитих єгипетських пиріжків, які пробував, напевно, кожен гостював в країні пірамід. За великим рахунком, приготувати Хава дуже легко: для 1 годину можна напекти цілу гору. Подавати Хава я рекомендую в теплому вигляді, хоча комусь подобається і остиглі.

  • Сіль, перець - За смаком
  • Фарш яловичий - 750 грам
  • Помідори - 2 штуки
  • Перець зелений болгарський - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Селера - 1 штука
  • Спеції - За смаком
Xavavşi - фото крок 1
Змішайте борошно, олія, сіль і перець.
Xavavşi - фото крок 2
Гарненько перемішайте.
Xavavşi - фото крок 3
Додайте теплу воду і руками замісити тісто.
Xavavşi - фото крок 4
Тісто розділіть на 16 рівних частин.
Xavavşi - фото крок 5
Тепер можна зайнятися начинкою. Помідори (без насіння і рідини) і перці нарізати кубиками, моркву натерти, цибулю дрібно нашаткувати. Селера теж дрібно наріжте. Нарізка повинна бути дрібною, великих шматочків в Хава немає. Можете додати зелені.
Xavavşi - фото крок 6
Яловичий фарш гарненько змушують зі спеціями, сіллю і перцем.
Xavavşi - фото крок 7
Змішайте фарш з овочами.
Xavavşi - фото крок 8
Начинку теж розділіть на 16 частин. У вас вийде 16 грудочок тіста і 16 грудочок начинки.
Xavavşi - фото крок 9
Далі все дуже просто. Беремо шматочок тесту, кладемо на злегка змащену маслом робочу поверхню.
Xavavşi - фото крок 10
Тонко розгортає.
Xavavşi - фото крок 11
У центр акуратно кладемо начинку.
Xavavşi - фото крок 12
Начинку потрібно злегка приплюснути.
Xavavşi - фото крок 13
Звертаємо в пиріжок. Робиться це просто: краями тіста накриваємо начинку зверху.
Xavavşi - фото крок 14
Утворені пиріжки викладаємо на деко, застелений фольгою. Випікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах.
Xavavşi - фото крок 15
Хава готові!

Схожі рецепти