Xavavşi
(покроковий рецепт з фото)
Кожен, хто відпочивав в Єгипті, знає, що таке хаває. Ця страва зі смішним для російського вуха назвою - свого роду пиріжки з м'ясним фаршем і овочами. Я розповім, як їх приготувати вдома.
До вашої уваги - дуже простий, розжований до дрібних подробиць рецепт Хава, знаменитих єгипетських пиріжків, які пробував, напевно, кожен гостював в країні пірамід. За великим рахунком, приготувати Хава дуже легко: для 1 годину можна напекти цілу гору. Подавати Хава я рекомендую в теплому вигляді, хоча комусь подобається і остиглі.
- Сіль, перець - За смаком
- Фарш яловичий - 750 грам
- Помідори - 2 штуки
- Перець зелений болгарський - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Селера - 1 штука
- Спеції - За смаком
Змішайте борошно, олія, сіль і перець.
Гарненько перемішайте.
Додайте теплу воду і руками замісити тісто.
Тісто розділіть на 16 рівних частин.
Тепер можна зайнятися начинкою. Помідори (без насіння і рідини) і перці нарізати кубиками, моркву натерти, цибулю дрібно нашаткувати. Селера теж дрібно наріжте. Нарізка повинна бути дрібною, великих шматочків в Хава немає. Можете додати зелені.
Яловичий фарш гарненько змушують зі спеціями, сіллю і перцем.
Змішайте фарш з овочами.
Начинку теж розділіть на 16 частин. У вас вийде 16 грудочок тіста і 16 грудочок начинки.
Далі все дуже просто. Беремо шматочок тесту, кладемо на злегка змащену маслом робочу поверхню.
Тонко розгортає.
У центр акуратно кладемо начинку.
Начинку потрібно злегка приплюснути.
Звертаємо в пиріжок. Робиться це просто: краями тіста накриваємо начинку зверху.
Утворені пиріжки викладаємо на деко, застелений фольгою. Випікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах.
Хава готові!