Xavavşi
(покроковий рецепт з фото)
Кожен, хто відпочивав в Єгипті, знає, що таке хаває. Ця страва зі смішним для російського вуха назвою - свого роду пиріжки з м'ясним фаршем і овочами. Я розповім, як їх приготувати вдома.
До вашої уваги - дуже простий, розжований до дрібних подробиць рецепт Хава, знаменитих єгипетських пиріжків, які пробував, напевно, кожен гостював в країні пірамід. За великим рахунком, приготувати Хава дуже легко: для 1 годину можна напекти цілу гору. Подавати Хава я рекомендую в теплому вигляді, хоча комусь подобається і остиглі.
- Сіль, перець - За смаком
- Фарш яловичий - 750 грам
- Помідори - 2 штуки
- Перець зелений болгарський - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Селера - 1 штука
- Спеції - За смаком

Змішайте борошно, олія, сіль і перець.

Гарненько перемішайте.

Додайте теплу воду і руками замісити тісто.

Тісто розділіть на 16 рівних частин.

Тепер можна зайнятися начинкою. Помідори (без насіння і рідини) і перці нарізати кубиками, моркву натерти, цибулю дрібно нашаткувати. Селера теж дрібно наріжте. Нарізка повинна бути дрібною, великих шматочків в Хава немає. Можете додати зелені.

Яловичий фарш гарненько змушують зі спеціями, сіллю і перцем.

Змішайте фарш з овочами.

Начинку теж розділіть на 16 частин. У вас вийде 16 грудочок тіста і 16 грудочок начинки.

Далі все дуже просто. Беремо шматочок тесту, кладемо на злегка змащену маслом робочу поверхню.

Тонко розгортає.

У центр акуратно кладемо начинку.

Начинку потрібно злегка приплюснути.

Звертаємо в пиріжок. Робиться це просто: краями тіста накриваємо начинку зверху.

Утворені пиріжки викладаємо на деко, застелений фольгою. Випікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах.

Хава готові!