Восьминоги в соєвому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання морепродуктів і соєвого соусу вважається класичним в східній кухні. Трохи островатий і кислуватий смак запам'ятовується назавжди, так як він неповторний і оригінальний.
Як приготувати восьминога в соєвому соусі, ви дізнаєтеся з рецепта нижче. Це традиційний салат азіатських країн, який на нашому столі зустрічається рідко. Його можна спробувати приготувати на свято, не забувши подати до нього відповідний напій і інші блюда з цієї ж кухні. Смачного!
- Восьминіг - 600 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Соєвий соус - 70 мілілітрів
- Кунжут - 2 чайних ложки
- Червоний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Восьминога очистіть, помийте, залийте холодною водою в каструлі і приберіть на вогонь варитися. Як тільки він закипить, залиште на хвилину на вогні, а потім вимкніть плиту та залиште у воді до охолодження.
Після цього морепродукт промийте і очистіть від залишків шкурок. Потім залиште його в друшляку, щоб стекла вода.
Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Морква помийте, очистіть і натріть на тертці. Цибулину обсмажте в олії на сковороді, додавши кунжут, коли колір цибулі стане прозорим. Потім додайте моркву і ще трохи тушкуйте.
Готового восьминога наріжте невеликими шматочками і приберіть в миску. Туди ж додайте подрібнений часник, перець, соєвий соус і в кінці - нашу обсмажування. Все перемішайте.
Салат відправте в холодильник приблизно на 1 час, щоб він повністю охолов, а потім подавайте.