Рецепт Восьминоги в соєвому соусі фото

Восьминоги в соєвому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Морепродукти , Восьминіг
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Поєднання морепродуктів і соєвого соусу вважається класичним в східній кухні. Трохи островатий і кислуватий смак запам'ятовується назавжди, так як він неповторний і оригінальний.

Опис приготування:

Як приготувати восьминога в соєвому соусі, ви дізнаєтеся з рецепта нижче. Це традиційний салат азіатських країн, який на нашому столі зустрічається рідко. Його можна спробувати приготувати на свято, не забувши подати до нього відповідний напій і інші блюда з цієї ж кухні. Смачного!

  • Восьминіг - 600 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Соєвий соус - 70 мілілітрів
  • Кунжут - 2 чайних ложки
  • Червоний мелений перець - За смаком
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
восьминоги в соєвому соусі - фото крок 1
Восьминога очистіть, помийте, залийте холодною водою в каструлі і приберіть на вогонь варитися. Як тільки він закипить, залиште на хвилину на вогні, а потім вимкніть плиту та залиште у воді до охолодження.
восьминоги в соєвому соусі - фото крок 2
Після цього морепродукт промийте і очистіть від залишків шкурок. Потім залиште його в друшляку, щоб стекла вода.
восьминоги в соєвому соусі - фото крок 3
Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Морква помийте, очистіть і натріть на тертці. Цибулину обсмажте в олії на сковороді, додавши кунжут, коли колір цибулі стане прозорим. Потім додайте моркву і ще трохи тушкуйте.
восьминоги в соєвому соусі - фото крок 4
Готового восьминога наріжте невеликими шматочками і приберіть в миску. Туди ж додайте подрібнений часник, перець, соєвий соус і в кінці - нашу обсмажування. Все перемішайте.
восьминоги в соєвому соусі - фото крок 5
Салат відправте в холодильник приблизно на 1 час, щоб він повністю охолов, а потім подавайте.

Схожі рецепти