Восьминоги в часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Восьминоги в часниковому соусі - відмінне універсальне блюдо з морепродуктів. Добре поєднується з гарнірами, але може послужити і як закуска до пива. Крім того, м'ясо восьминога виходить дуже ніжним.
Для того, щоб приготувати осьминожков в часниковому соусі, знадобиться буквально 10-15 хвилин. За рахунок швидкої смаження перед гасінням вони виходять неймовірно соковитими, ніжними і на подив смачними. Під час готування не забудьте помішувати страву, а також стежте за ним постійно, щоб виключити можливість підгоряння. Вдалого приготування!
- Восьминіг - 250 грам
- Вершки - 4 Ст. Ложки
- Вода - 100 мілілітрів
- Часник - 3-4 зубчиків
- Борошно - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Каррі - За смаком
- Масло рослинне для смаження - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
М'ясо восьминога необхідно розморозити, промийте під проточною водою і наріжте шматочками будь-якого зручного для вас розміру.
Умочіть шматочки восьминога в борошні.
На розпечену сковороду викладіть все м'ясо восьминога, обсмажуйте з рослинним маслом на середньому вогні 2 хвилини. Додайте сіль, спеції, роздавлений часник і вершкове масло. Перемішайте.
Додайте воду і вершки, тушкуйте під закритою кришкою на повільному вогні 5 хвилин. Готово!