Рецепт Восьминоги в часниковому соусі фото

Восьминоги в часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Восьминіг
Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви

Восьминоги в часниковому соусі - відмінне універсальне блюдо з морепродуктів. Добре поєднується з гарнірами, але може послужити і як закуска до пива. Крім того, м'ясо восьминога виходить дуже ніжним.

Для того, щоб приготувати осьминожков в часниковому соусі, знадобиться буквально 10-15 хвилин. За рахунок швидкої смаження перед гасінням вони виходять неймовірно соковитими, ніжними і на подив смачними. Під час готування не забудьте помішувати страву, а також стежте за ним постійно, щоб виключити можливість підгоряння. Вдалого приготування!

  • Восьминіг - 250 грам
  • Вершки - 4 Ст. Ложки
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Борошно - 0, 5 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Каррі - За смаком
  • Масло рослинне для смаження - За смаком
  • Вершкове масло - За смаком
восьминоги в часниковому соусі - фото крок 1
М'ясо восьминога необхідно розморозити, промийте під проточною водою і наріжте шматочками будь-якого зручного для вас розміру.
восьминоги в часниковому соусі - фото крок 2
Умочіть шматочки восьминога в борошні.
восьминоги в часниковому соусі - фото крок 3
На розпечену сковороду викладіть все м'ясо восьминога, обсмажуйте з рослинним маслом на середньому вогні 2 хвилини. Додайте сіль, спеції, роздавлений часник і вершкове масло. Перемішайте.
восьминоги в часниковому соусі - фото крок 4
Додайте воду і вершки, тушкуйте під закритою кришкою на повільному вогні 5 хвилин. Готово!

Схожі рецепти