Випічка на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Коли у мене є кисле молоко, я печу з нього повітряний маннік з сиропом. Ця чудова випічка на кислому молоці завоювала серця моїх домочадців, та й моє теж. Спекти легко, а смак чудовий!
Маннік - повітряна і дуже смачна випічка на кислому молоці. Сьогодні розповім, як приготувати такий пиріг дуже легко. Нам знадобиться трохи часу при замішуванні тіста. Манка повинна набрякнути, тому повинна постояти як мінімум хвилин 20, а краще - годинку. Сам пиріг виходить не дуже солодким, але сироп з цукру і лимонного соку добре його підсолодить і зволожить. Спробуйте, я впевнена, вам дуже сподобається!
- Манька - 2 склянки
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Кисле молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка(+1/2 склянки для просочення)
- Вершкове масло - 180 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Вода - 1/2 склянки
У глибокому посуді змішайте кисле молоко і цукор. Добре розмішайте, щоб цукор повністю розчинився.
Всипте манку, соду і розпушувач, ванільний цукор і розтоплене масло. Добре все перемішайте до однорідності. Залиште тісто на годину, щоб манка набухла.
Коли манка набубнявіє, влийте тісто на змащене маслом деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 30-35 хвилин.
Для сиропу: змішайте цукор (1/2 склянки), воду і лимонний сік поставте на плиту і варіть на повільному вогні 15 хвилин. Коли маннік буде готовий, просто залийте сироп зверху на пиріг.