Вино по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Любіть домашнє вино? Вам пощастило, адже сьогодні я розповім, як приготувати вино по-домашньому. Сьогодні ви дізнаєтеся всі секрети і тонкощі, які допоможуть вашій провину стати смачніше. Приступаємо!
Приготування такого вина в порівнянні з іншими рецептами не відніме у вас багато часу. Крім усього цього для його приготування вам не потрібно ніяких незвичайних інгредієнтів. Вино виходить ароматним і дуже смачним.
- Чорна смородина - 3 кілограма
- Цукор - 900 грам
- Вода - 2 L
1
Приготування домашнього вина з чорної смородини починаємо з того, що промиваємо ягоди, видаляємо листя і пересипаємо їх в глибоку ємність
2
Зверху смородини насипаємо цукор, заливаємо все це водою. Тепер потрібно скористатися блендером, за допомогою якого нам вдасться пюрировать смородину і перетворити її в однорідну масу.
3
Измельченную смородину переливаем в банку, накриваємо марлею і залишаємо на тиждень при кімнатній температурі. Важливо кожен день перемішувати цю суміш. На 4-й і 7-й день додаємо по 100 грам цукру.
4
Через тиждень переливаємо порічкове вино в пляшку, закриваємо кришкою з діркою, в яку просовуємо трубку. Кінець трубки опускаємо в банку з холодною водою. Цей спосіб допоможе вам позбавитися від макухи, який залишиться на дні пляшки.
5
Ще через три дні додаємо чергові 100 грам цукру і залишаємо вино на 14-21 день. Через необхідний час розливаємо вино по пляшках і прибираємо в темне місце.