Рецепт Відкритий яблучний пиріг фото

Відкритий яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Пироги

Рекомендую всім любителям приготувати смачну, але просту випічку, цей чудовий рецепт відкритого яблучного пирога - повітряне і легке тісто з начинкою з кисло-солодких яблук з ароматом кориці до чаю!

Головна принадність пирога - ніжне розсипчаста тісто, не сухий, але і не Клеклі. До речі, якщо вам більше до душі більш плоскі пироги, з невеликим прошарком тесту, тоді виберіть форму з великим діаметром. Для приготування відкритого яблучного пирога візьміть два середніх яблука, я люблю кисло-солодкі.

  • Борошно - 180 грам
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 85 грам
  • Цукор - 175 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 120 грам
  • Яблука - 2 штуки
відкритий яблучний пиріг - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
відкритий яблучний пиріг - фото крок 2
Змішайте борошно, розпушувач і корицю, гарненько перемішайте, бажано - віночком.
відкритий яблучний пиріг - фото крок 3
В окремій мисці змішайте цукор і розм'якшене вершкове масло.
відкритий яблучний пиріг - фото крок 4
Добре збийте міксером.
відкритий яблучний пиріг - фото крок 5
Потім додайте яйце, знову перемішайте, і влийте молоко.
відкритий яблучний пиріг - фото крок 6
Додали потім суху борошняну суміш.
відкритий яблучний пиріг - фото крок 7
Лопаткою все перемішали, поки всі інгредієнти як слід не з'єднаються.
відкритий яблучний пиріг - фото крок 8
Форму для випікання змастіть маслом вершковим і присипте злегка борошном.
відкритий яблучний пиріг - фото крок 9
Яблука очистіть від шкірки і поріжте тонкими часточками.
відкритий яблучний пиріг - фото крок 10
У форму викладіть тісто, а зверху красиво розкладіть яблука.
відкритий яблучний пиріг - фото крок 11
Щоб скоринка була рум'яною і ароматною, змішайте трохи цукру і кориці, присипте цією сумішшю пиріг зверху.
відкритий яблучний пиріг - фото крок 12
Надішліть пиріг в розігріту до 175 градусів духовку на 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 155 градусів і випікайте пиріг ще півгодини (або 40 хвилин, залежить від висоти форми, треба, щоб тісто повністю пропеклося).
відкритий яблучний пиріг - фото крок 13
Готовий відкритий яблучний пиріг подавати найкраще до чаю, додавши трохи морозива. Смачного!

Схожі рецепти