Відкритий яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую всім любителям приготувати смачну, але просту випічку, цей чудовий рецепт відкритого яблучного пирога - повітряне і легке тісто з начинкою з кисло-солодких яблук з ароматом кориці до чаю!
Головна принадність пирога - ніжне розсипчаста тісто, не сухий, але і не Клеклі. До речі, якщо вам більше до душі більш плоскі пироги, з невеликим прошарком тесту, тоді виберіть форму з великим діаметром. Для приготування відкритого яблучного пирога візьміть два середніх яблука, я люблю кисло-солодкі.
- Борошно - 180 грам
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 85 грам
- Цукор - 175 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 120 грам
- Яблука - 2 штуки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Змішайте борошно, розпушувач і корицю, гарненько перемішайте, бажано - віночком.
В окремій мисці змішайте цукор і розм'якшене вершкове масло.
Добре збийте міксером.
Потім додайте яйце, знову перемішайте, і влийте молоко.
Додали потім суху борошняну суміш.
Лопаткою все перемішали, поки всі інгредієнти як слід не з'єднаються.
Форму для випікання змастіть маслом вершковим і присипте злегка борошном.
Яблука очистіть від шкірки і поріжте тонкими часточками.
У форму викладіть тісто, а зверху красиво розкладіть яблука.
Щоб скоринка була рум'яною і ароматною, змішайте трохи цукру і кориці, присипте цією сумішшю пиріг зверху.
Надішліть пиріг в розігріту до 175 градусів духовку на 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 155 градусів і випікайте пиріг ще півгодини (або 40 хвилин, залежить від висоти форми, треба, щоб тісто повністю пропеклося).
Готовий відкритий яблучний пиріг подавати найкраще до чаю, додавши трохи морозива. Смачного!