Відкритий яблучний пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Пироги - це моя слабкість. Я люблю абсолютно будь-які, з різного тіста і з різноманітними начинками. Тому рецептів в запасі маю багато. Із задоволенням поділюся одним з них.
Хочу розповісти вам, ну дуже простий спосіб як приготувати відкритий яблучний пиріг з листкового тіста. Я завжди тримаю в холодильнику кілька пачок замороженого листкового тіста. І всім раджу дотримуватися цієї ради. Раптом, нагрянуть гості і потрібно буде їх чимось здивувати!
- Листкове тісто - 400-500 грам
- Яблуко - 3-4 штук
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сметана жирна - 2-3 Ст. Ложок
- Мед - 2-3 Ст. Ложок
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
Разморозьте заздалегідь тісто. Викладіть його на деко, який покрийте папером для випікання. Тепер тісто розтягніть по формі і зробіть невеликі бортики по всьому периметру. Засипте його борошном. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Зробіть начинку. Яблука помийте і наріжте на кубики. Дрібно нарубати горіхи. Викладіть волоські горіхи і яблука на тісто.
Сметану і мед змішайте в мисці. Рівномірно полийте майбутній пиріг рідкою сумішшю.
Запікайте пиріг в духовій шафі 30 хвилин до золотистого кольору. Гарячу випічку посипте корицею і подавайте з чаєм.