Рецепт Відкритий пиріг з дріжджового тіста фото

Відкритий пиріг з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто, Черешня
Вагітним і годуючим
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Пироги

Пирогов у своєму житті я спік велика кількість. Робив їх з солодкими начинками, з м'ясною, грибний і багатьма іншими. Особливо мені подобається рецепт, як приготувати відкритий пиріг з дріжджового тіста.

Тісто для пирога вважаю за краще робити сам, звичайно, якщо вистачає на це часу. Але думаю, що домашнє тісто найсмачніше. На цей раз вибрав солодку начинку з ягід черешні і сиру, таке поєднання мені дуже сподобалося. Можна зробити і з будь-якими іншими ягодами, фруктами. Можна використовувати не тільки свіжі, а й заморожені. Рецепт підходить на всі випадки життя.

  • Борошно - 3 склянки
  • Дріжджі пресовані - 25 грам
  • Вода - 1 Склянка
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 3 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сир - 400 грам
  • Черешня - 350 грам (можна брати розморожену)
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
відкритий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 1
1. Воду підігрівають до кімнатної температури і розводжу в ній дріжджі, додаю чайну ложку цукру.
відкритий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 2
2. Додаю 1, 5 склянки просіяного борошна і замішую опару, залишаю на 20 хвилин.
відкритий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 3
3. Через відведений час всипав решту борошна, 2 столові ложки цукру і замішую тісто. Залишаю при кімнатній температурі на 40-60 хвилин.
відкритий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 4
4. Сир у мене вже з родзинками, розминаю його виделкою, додаю крохмаль, масло і цукор, що залишився.
відкритий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 5
5. Відокремлюю білки від жовтків, до перших додаю дрібку солі і збиваю до пухкої маси.
відкритий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 6
6. Жовтки збиваю в окремій мисці. Потім по черзі ввожу все в тісто і перемішую.
відкритий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 7
7. Ягоди черешні мою і відділяю кісточки ножем, руками або спеціальним приладом.
відкритий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 8
8. Тісто розкочують в коло. Форму для випічки змащую олією і викладаю розкачане тісто, формуючи бортики, проколюю його виделкою.
відкритий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 9
9. Викладаю на тісто всю очищену черешню.
відкритий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 10
10. Поверх ягід викладаю сирну масу і рівномірно розмазую її ложкою.
відкритий пиріг з дріжджового тіста - фото крок 11
11. Випікаю пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин. Готовий пиріг подаю до столу вже остиглим.

Схожі рецепти