Відкритий пиріг з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Пирогов у своєму житті я спік велика кількість. Робив їх з солодкими начинками, з м'ясною, грибний і багатьма іншими. Особливо мені подобається рецепт, як приготувати відкритий пиріг з дріжджового тіста.
Тісто для пирога вважаю за краще робити сам, звичайно, якщо вистачає на це часу. Але думаю, що домашнє тісто найсмачніше. На цей раз вибрав солодку начинку з ягід черешні і сиру, таке поєднання мені дуже сподобалося. Можна зробити і з будь-якими іншими ягодами, фруктами. Можна використовувати не тільки свіжі, а й заморожені. Рецепт підходить на всі випадки життя.
- Борошно - 3 склянки
- Дріжджі пресовані - 25 грам
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сир - 400 грам
- Черешня - 350 грам (можна брати розморожену)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
1. Воду підігрівають до кімнатної температури і розводжу в ній дріжджі, додаю чайну ложку цукру.
2. Додаю 1, 5 склянки просіяного борошна і замішую опару, залишаю на 20 хвилин.
3. Через відведений час всипав решту борошна, 2 столові ложки цукру і замішую тісто. Залишаю при кімнатній температурі на 40-60 хвилин.
4. Сир у мене вже з родзинками, розминаю його виделкою, додаю крохмаль, масло і цукор, що залишився.
5. Відокремлюю білки від жовтків, до перших додаю дрібку солі і збиваю до пухкої маси.
6. Жовтки збиваю в окремій мисці. Потім по черзі ввожу все в тісто і перемішую.
7. Ягоди черешні мою і відділяю кісточки ножем, руками або спеціальним приладом.
8. Тісто розкочують в коло. Форму для випічки змащую олією і викладаю розкачане тісто, формуючи бортики, проколюю його виделкою.
9. Викладаю на тісто всю очищену черешню.
10. Поверх ягід викладаю сирну масу і рівномірно розмазую її ложкою.
11. Випікаю пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин. Готовий пиріг подаю до столу вже остиглим.