Відкритий пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Як тільки з'являються стиглі і соковиті вишні, відразу ж беруся за рецепт смачної випічки, як приготувати відкритий пиріг з вишнею. Такий десерт відмінно подавати з гарячим трав'яним чаєм.
Опис приготування:
Такий пиріг можна зробити і взимку із заморожених вишень, але все-таки зі свіжих він виходить значно смачніше. Є багато рецептів приготування такого пирога: наприклад, з бісквітного або дріжджового тіста, а також з додаванням інших ягід і фруктів. Робиться десерт дуже просто, так що приступаємо.
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 ¾ Склянок
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Вишня - 600-650 грам
- Вершкове масло - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
1
Вишню викладіть в друшляк і гарненько промийте під проточною водою, залиште для стікання води.
2
По одному вбийте курячі яйця, додайте до них цукор і збивайте все до утворення пишної піни.
3
Борошно просійте через сито і змішайте з розпушувачем, поступово підсипати муку до яєчної маси і перемішуйте. Після цього влийте рослинне масло і ще раз перемішайте.
4
Форму для випікання змастіть вершковим маслом, потім вилийте отримане тісто і лопаткою розрівняйте його.
5
Кожну ягідку застроміть глибоко в тісто, відправте форму в розігрітий до 180 градусів духовку на 35-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
6
Готовий пиріг дістаньте з духовки і відразу посипте цукровою пудрою. Смачного!