Рецепт Відкидний плов фото

Відкидний плов
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо, Крупи, Мал
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Відкидний плов - це не той самий плов, в класичному його розумінні. Проте, відкидний плов з'явився на багато сотень років раніше традиційного плову і у цієї страви безліч рецептів.

Рецептів приготування відкидного плову дуже багато, це лише один з них, не самий складний, готуйте відповідно до покроковими рекомендаціями, додавайте інгредієнти на свій смак.

  • Яловичина - 400 грам (або будь-яке інше м'ясо, краще баранину)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Барбарис - 1 Чайна ложка
  • Зіра - 0, 5 чайних ложки
  • Куркума - 0, 5 чайних ложки
  • Ізюм - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Крем - 100 грам
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Мал - 2 склянки (для плову, наприклад, basmatti)
відкидний плов - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
відкидний плов - фото крок 2
Предже всього, займіться приготуванням казмаха, це коржик, на якій готується плов. Візьміть сметану, вбийте в неї яйце, додайте дрібку солі.
відкидний плов - фото крок 3
Всипте борошно, замісіть тісто.
відкидний плов - фото крок 4
Приберіть тісто в пакет на 30 хвилин, щоб воно відлежатися.
відкидний плов - фото крок 5
Поріжте м'ясо на невеликі шматочки.
відкидний плов - фото крок 6
На сковороду налийте олію, ображьте цибулю, викладіть туде ж м'ясо, обсмажуйте до напівготовності, додайте зіру, барбарис, приправити сіллю, поперчіть.
відкидний плов - фото крок 7
Відваріть рис до стану "аль-денте" у великій кількості води, щоб він вийшов розсипчастим. Додайте до рису куркуму, родзинки, приправити сіллю, перемішайте.
відкидний плов - фото крок 8
Розкачайте тісто в тонкий корж.
відкидний плов - фото крок 9
Покладіть корж-Казмо в казан або в глибоку сковороду, щоб краю були вільними.
відкидний плов - фото крок 10
Спочатку викладіть рис.
відкидний плов - фото крок 11
На рис викладіть м'ясо, вставте в м'ясо зубчики часнику. Влийте в сковороду, де смажилося м'ясо, півсклянки води і злийте її в плов.
відкидний плов - фото крок 12
Зберіть кінці тесту і скріпіть їх, щоб плов був закритий герметично, поставте в духовку на невеликий вогонь, з 120 градусів на годину-півтора.
відкидний плов - фото крок 13
Коржик-Казмо повинна зарум'яниться.
відкидний плов - фото крок 14
Ображати корж по колу, а потім на порційні шматочки, її подають разом з пловом замість хліба.
відкидний плов - фото крок 15
Подавайте відкидний плов з коржем-казмахом, з соусом і овочами, смачного!

Схожі рецепти