Відкидний плов
(покроковий рецепт з фото)
Відкидний плов - це не той самий плов, в класичному його розумінні. Проте, відкидний плов з'явився на багато сотень років раніше традиційного плову і у цієї страви безліч рецептів.
Рецептів приготування відкидного плову дуже багато, це лише один з них, не самий складний, готуйте відповідно до покроковими рекомендаціями, додавайте інгредієнти на свій смак.
- Яловичина - 400 грам (або будь-яке інше м'ясо, краще баранину)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Барбарис - 1 Чайна ложка
- Зіра - 0, 5 чайних ложки
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Ізюм - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Крем - 100 грам
- Борошно - 1, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мал - 2 склянки (для плову, наприклад, basmatti)
Підготуйте інгредієнти.
Предже всього, займіться приготуванням казмаха, це коржик, на якій готується плов. Візьміть сметану, вбийте в неї яйце, додайте дрібку солі.
Всипте борошно, замісіть тісто.
Приберіть тісто в пакет на 30 хвилин, щоб воно відлежатися.
Поріжте м'ясо на невеликі шматочки.
На сковороду налийте олію, ображьте цибулю, викладіть туде ж м'ясо, обсмажуйте до напівготовності, додайте зіру, барбарис, приправити сіллю, поперчіть.
Відваріть рис до стану "аль-денте" у великій кількості води, щоб він вийшов розсипчастим. Додайте до рису куркуму, родзинки, приправити сіллю, перемішайте.
Розкачайте тісто в тонкий корж.
Покладіть корж-Казмо в казан або в глибоку сковороду, щоб краю були вільними.
Спочатку викладіть рис.
На рис викладіть м'ясо, вставте в м'ясо зубчики часнику. Влийте в сковороду, де смажилося м'ясо, півсклянки води і злийте її в плов.
Зберіть кінці тесту і скріпіть їх, щоб плов був закритий герметично, поставте в духовку на невеликий вогонь, з 120 градусів на годину-півтора.
Коржик-Казмо повинна зарум'яниться.
Ображати корж по колу, а потім на порційні шматочки, її подають разом з пловом замість хліба.
Подавайте відкидний плов з коржем-казмахом, з соусом і овочами, смачного!