Віденські вафлі
(покроковий рецепт з фото)
Щоб спробувати віденські вафлі, зовсім необов'язково їхати за кордон, треба всього-на-всього мати вафельницу, необхідний набір продуктів і вдалий рецепт.
Віденські вафлі - відмінне ласощі!
Обов'язково прохолоджуйте вафлі окремо один від одного, інакше вони будуть занадто м'якими і майже мокрими. А ми ж хочемо отримати ароматну, м'яку і Вишньому випічку, чи не так? Розповідаю і показую, як приготувати віденські вафлі. Запам'ятовуйте!
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Молоко - 250 мілілітрів
Для приготування віденських вафель нам потрібно в миску помістити холодне масло. Додайте цукор, сіль і збийте все до однорідності.
Додайте 3 яйця і знову все збийте.
Додайте склянку молока і знову збийте. Додайте розпушувач, ваніль. Знову збийте.
Просійте борошно (не всю відразу. Вся мука, можливо, не знадобиться. У мене пішло 250 грамів), замісіть тісто. Тісто вийде досить густим, близьким за консистенцією до тесту для оладок.
Для приготування вафель дуже добре розігрійте вафельницу. У центр вафельниці викладіть тісто в розмірі 1-1, 5 столові ложки. Закрийте кришкою вафельницу. Випікайте вафлі до готовності. У мене стара радянська вафельница. Перед приготуванням перших вафель я кожну внутрішню стулку змастила олією. Потім виклала тісто. Закрила вафельницу, обжарила вафлі на газу з двох сторін по 1-1, 5 хвилини з кожного боку.
Готові вафлі потрібно остудити окремо один від одного, а після скласти стопкою.
Подайте вафлі до столу з джемом, варенням, топінгом або морозивом. Смачного!