Вафлі віденські
(покроковий рецепт з фото)
М'які товсті вафлі з глибокими осередками - відмінне блюдо для сніданку або до вечірнього чаю, яке можна подавати до столу з ягодами, з варенням, медом, сметаною, згущеним молоком і з чим душа забажає
Дивіться, як приготувати віденські вафлі, ніжні, смачні і ароматні. За допомогою цього рецепта у вас вийдуть м'які вафлі зі злегка хрусткою скоринкою. Подавати їх можна з різними солодкими добавками. А якщо прибрати з рецепта цукор і ваніль, то можна отримати основу для несолодкої закуски.
- Вершкове масло - 300 грам
- Яйце - 5 штук
- Цукор - 325 грам
- Вода - 240 грам
- Екстракт ванілі - 3 грами
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Розпушувач для тіста - 20 грам
Розтопимо і злегка охолодити вершкове масло.
Збиваємо яйця міксером в піну.
Додаємо вершкове масло.
Додаємо цукор: звичайний або тростинний і добре збиваємо міксером.
А тепер додамо ванільний екстракт або ванільний цукор, 1 чайну ложечку, і теплу воду. Ще зіб'ємо до однорідності.
Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем.
Відправляємо борошно до збитим інгредієнтів.
І ретельно перемішуємо до однорідності. Тісто має вийти густим. Якщо у вас вийшло рідке, додайте трохи борошна.
Розігріваємо вафельницу і викладаємо по парі ложок тесту на кожен сегмент. Випікаємо до красивого золотистого кольору.
Викладаємо готові вафлі на решітку, нехай охолонуть.