Весняний салат з огірком і редискою
(покроковий рецепт з фото)
Весна - час легких свіжих страв. Відсуваємо подалі зимові запаси і заморозки і йдемо в магазин за овочами і зеленню. Особливо актуальні будуть салати з легкої заправкою. Такий, мабуть, і зробимо.
Я описала, як приготувати весняний салат з огірком і редискою. У такі варіанти категорично не можна додавати майонез, адже він забере на себе весь смак і зіпсувати текстуру. Так що у нас буде спеціальний соус на йогурті з кислинкою. Ще блюдо можна оригінально подати, а якщо не хочеться, то просто наріжте овочі кубиками.
- Грецький йогурт - 150 грам
- Кріп - 10 грам
- Огірок - 1 штука
- Редис - 6 штук
- Хліб для тостів - 2 скибочки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Цукор білий - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 0, 5 штуки
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - За смаком
1. Редиску напежьте тонкими кружальцями, хліб - маленькими кубиками. Огірок наріжте у вигляді довгих смужок.
2. Потім обсмажте хліб до золотистої скоринки в ложці оливкової і вершкового масла. В кінці додайте дрібку солі і перцю.
3. Тепер зробіть заправку, змішавши йогурт з маслом, сіллю, цукром, дрібно посічений кропом, соком лимона і перцем.
4. На тарілку викладіть огірок, редис і крутон. Покрийте їх заправкою. Салат готовий! Смачного!