Весняний пиріг із зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Навесні, з появою першої зелені, так і хочеться її всюди додати. Як же вона ароматна! Я пропоную приготувати зі мною "весняний пиріг із зеленню"!
Отже, розповідаю, як приготувати "весняний пиріг із зеленню" . Для рецепта знадобиться свіжий сільський сир, велика кількість свіжої зелені: шпинат, цибуля зелена, петрушка, кріп, кропива і т. d. Усе, що є зелененького, згодиться! Можна навіть додати молодий зелений часник, аромат буде ще краще.
Тепер тісто… яке краще для пирога? В даному випадку підійде два види тесту: листкове дріжджове або бездріжджове, пісочне. Я робила пісочне тісто, його основа - вершкове масло і борошно, додаю дрібку солі і трохи води, щоб зібрати його в кому. От і все, пробуйте!
- Тісто - 250 грам
- Сир - 500 грам (сільський)
- Зелень - 250 грам (шпинат, Зелена цибуля, петрушка)
- Вершки 10-15% - 150 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
1. Підготуйте продукти для пирога. Приступимо!
2. Всю зелень ретельно вимийте, просушіть рушником від вологи. Поріжте дрібно і з'єднайте з сиром. Додайте сіль, перець чорний мелений.
3. Перемішайте, у мене сир сухий, відмінно розбилися всі грудочки. Взагалі для таких пирогів краще брати сухий сир.
4. Тісто розкачати товщиною 5-6 мм. Форму застеліть пергаментом, змастіть. Вставте тісто, формуючи високі бортики. Діаметр моєї форми - 20 см. Можна брати будь-яку форму, від цього буде залежати тільки висота пирога, а пропечеться він однозначно.
5. Перекладіть всю начинку. Розрівняйте. Утрамбовувати не потрібно.
6. З яєць і вершків з дрібкою солі зробіть заливку: просто збовтайте, як з омлету. Зверху залийте рівномірно пиріг. Надішліть його в гарячу духовку (200 градусів) з 1 час.
7. Борти можете залишити як є, а мені подобається їх трохи загинати всередину.
8. Готовий пиріг повинен трохи охолонути в формі. Потім можна звільнити його від пергаменту і порізати.
9. Пригощайтеся! Він соковитий і смачний, весняний пиріг із зеленню!