Салат з молодої капусти «весняний»
(покроковий рецепт з фото)
Салат на швидку руку зі свіжих овочів із зеленню стане відмінним варіантом для перекусу або гарніру на обід і вечерю. Заправити такий салат можна рослинним маслом, а можна майонезом (на ваш смак).
Навесні особливо хочеться свіжих овочів і незвичайний легких салатів. У цьому салаті незвичайного нічого немає, але він дуже смачний і відмінно підійде практично до будь-якого другого блюда. Заправити його можна і майонезом (на вашу смак), але з маслом він корисніший і більш легкий.
- Молода капуста - 1 штук
- Огірок - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Болгарський перець - 1 штук
1. Капуста відмінно поєднується зі свіжим огірком і зеленню. Цей салат припаде до смаку всім, хто любить овочі, і навіть тим, хто в захваті від м'яса (такий салат - відмінна альтернатива гарніру). Із зелені я використовую зелену цибулю і кріп.
2. Шаткуємо молоду капусту, відправляємо її в каструлю, в якій будемо змішувати інші інгредієнти.
3. Нарізаємо свіжі огірки, теж відправляємо в каструлю до капусти.
4. Дрібно нарізаємо зелень і болгарський перець. Зелень беріть будь-яку на ваш смак.
5. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо сіль.
6. Заправляємо рослинною олією і ретельно перемішуємо салат. Його краще подавати відразу, довго не зберігайте, оскільки молода капуста дуже швидко стає м'якою.
7. Подавайте порційно, у вигляді гарніру або в загальній салатниці.