Рецепт Легкий весняний борщ фото

Легкий весняний борщ
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина
Низькокалорійні
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

З появою свіжих овочів так хочеться легкого першого на обід. Пропоную приготувати борщ на яловичині з молодої капусти з додаванням помідорів. Без бульйону борщ буде зовсім легким, хороший в пост.

Опис приготування:

Борщ смачний і корисний в будь-якій інтерпретації. З початком появи на прилавках свіжих овочів, не можна не приготувати ситне і смачне першу страву. На бульйоні такий борщ вариться дуже швидко, а для поста можна приготувати його точно так же, тільки на овочевому бульйоні. Подається традиційно зі сметаною в гарячому вигляді.

  • Яловичина - 300 грам
  • Капуста - 0, 5 штуки
  • Цибуля - 1 штук
  • Морква - 1 штука
  • Помідори - 2 штуки
  • Болгарський перець - 1 штук
  • Зелень - За смаком
  • Картопля - 2 штуки
легкий весняний борщ - фото крок 1
1. Заливаємо м'ясо холодною водою і доводимо до кипіння. Додаємо сіль і спеції, після чого зменшуємо вогонь і варимо близько години.
легкий весняний борщ - фото крок 2
2. Тим часом чистимо картоплю і овочі. Якщо у вас є свіжі помідори, це ще краще, але у мене були заморожені помідори і морс. Я вирішила використовувати їх.
легкий весняний борщ - фото крок 3
3. Обсмажуємо нарізані цибулю і моркву, відправляємо на сковороду з рослинним маслом.
легкий весняний борщ - фото крок 4
4. Додаємо томати і смажимо ще деякий час.
легкий весняний борщ - фото крок 5
5. В самому кінці смаження додайте трохи томатної пасти або домашнього морсу. Обсмажте ще пару хвилин і вимикайте вогонь.
легкий весняний борщ - фото крок 6
6. Наріжте картоплю, відправте його в суп, коли м'ясо буде готове. Поки закипає картопля, нашинкуйтекапусту. Після закипання бульйону відправте нашу піджарку і знову доведіть до кипіння.
легкий весняний борщ - фото крок 7
7. Після того як картопля закипить і провариться пару хвилин, можна додавати капусту. Оскільки капуста молода, вона вариться всього 3 хвилини.
легкий весняний борщ - фото крок 8
8. Із зелені я використовувала петрушку, кріп і зелена цибуля.
легкий весняний борщ - фото крок 9
9. М'ясо можна нарізати дрібно і відправити в бульйон. Додайте зелень, знову доведіть до кипіння.
легкий весняний борщ - фото крок 10
10. В кінці додайте спеції і знімайте з вогню. Молоді овочі все варяться досить швидко.
легкий весняний борщ - фото крок 11
11. Подавайте борщ зі сметаною в гарячому вигляді.

Схожі рецепти