Легкий весняний борщ
(покроковий рецепт з фото)
З появою свіжих овочів так хочеться легкого першого на обід. Пропоную приготувати борщ на яловичині з молодої капусти з додаванням помідорів. Без бульйону борщ буде зовсім легким, хороший в пост.
Борщ смачний і корисний в будь-якій інтерпретації. З початком появи на прилавках свіжих овочів, не можна не приготувати ситне і смачне першу страву. На бульйоні такий борщ вариться дуже швидко, а для поста можна приготувати його точно так же, тільки на овочевому бульйоні. Подається традиційно зі сметаною в гарячому вигляді.
- Яловичина - 300 грам
- Капуста - 0, 5 штуки
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Болгарський перець - 1 штук
- Зелень - За смаком
- Картопля - 2 штуки
1. Заливаємо м'ясо холодною водою і доводимо до кипіння. Додаємо сіль і спеції, після чого зменшуємо вогонь і варимо близько години.
2. Тим часом чистимо картоплю і овочі. Якщо у вас є свіжі помідори, це ще краще, але у мене були заморожені помідори і морс. Я вирішила використовувати їх.
3. Обсмажуємо нарізані цибулю і моркву, відправляємо на сковороду з рослинним маслом.
4. Додаємо томати і смажимо ще деякий час.
5. В самому кінці смаження додайте трохи томатної пасти або домашнього морсу. Обсмажте ще пару хвилин і вимикайте вогонь.
6. Наріжте картоплю, відправте його в суп, коли м'ясо буде готове. Поки закипає картопля, нашинкуйтекапусту. Після закипання бульйону відправте нашу піджарку і знову доведіть до кипіння.
7. Після того як картопля закипить і провариться пару хвилин, можна додавати капусту. Оскільки капуста молода, вона вариться всього 3 хвилини.
8. Із зелені я використовувала петрушку, кріп і зелена цибуля.
9. М'ясо можна нарізати дрібно і відправити в бульйон. Додайте зелень, знову доведіть до кипіння.
10. В кінці додайте спеції і знімайте з вогню. Молоді овочі все варяться досить швидко.
11. Подавайте борщ зі сметаною в гарячому вигляді.