Легкий дністровський борщ
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування легкого дністровського борщу. Дуже смачний і легкий суп. Присутні курячий бульйон і перці.
Борщ - одна з найпопулярніших страв у Молдавії. У цій страві поєднуються легкий курячий бульйон і багато корисних овочів. Його можна приготувати густим, а можна і не дуже густим. Все одно він буде дуже смачним.
- Морква - 1 штука
- Капуста - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Стегенця курячі - 2 штуки
- Паста-томат - 2 Ст. Ложки
- Буряк - 1 штука
- Картоплі - 4 штуки
- Води - 3 L
- Лист лавровий - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Перець і сіль - - За смаком
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Гіркий перець - 1 штука (стручок)
- Петрушки корінь - 1 штука
- Перець солодкий - 2 штуки
1. Ошмаліваем курячі стегенця, промиваємо і відварюємо в трьох літрах води, з доданою очищеної цибулиною, коренем петрушки і лавровим листом. Бульйон повинен настоятися: м'ясо можна відварити сьогодні, а завтра зварити борщ. Виймаємо м'ясо з бульйону, відокремлюємо від кісток і подрібнюємо.
2. Картопля, буряк, морква і цибуля очищаємо, і на півгодини замочуємо в холодній воді. Буряк замочується окремо. Дрібно нарізаємо цибулю, кубиками ріжемо буряк, маленькими кубиками нарізаємо моркву, можна на тертці.
3. Готуємо піджарку: спассіруем цибулю, він повинен стати прозорим, додаємо моркву. Хвилини через дві додаємо буряк. Хвилин п'ять гасити. Додаємо пасту-томат, додаємо сік лимона і перемішуємо (можна столовий оцет).
4. Нарізаємо очищену картоплю кубиками, і vsиpaem в kipyashtiy бульйоні. Зменшуємо вогонь і варимо хвилини три. Нарізаємо соломкою капусту, і хвилини через три після картоплі, кидаємо в бульйон. Варимо хвилин п'ять.
5. Додаємо нарізаний перець і варимо хвилини три. Потім в каструлю ложем піджарку і перемішуємо. Додаємо тиск часнику, перчимо і солимо. Три хвилини варимо на маленькому вогні з закритою кришкою. Борщ повинен хвилин тридцять настоятися.
6. Наливаємо борщ в тарілку, додаємо сметану і зелень