Кекс весняний
(покроковий рецепт з фото)
Як приємно світить і зігріває весняне сонечко! Як прориваються бутони крізь нирки, а крізь землю - квіти! їжа, почасти, відображає час року. Тому розповім, як приготувати кекс весняний.
Цей кекс готується на дріжджах. В принципі, можна обійтися і без них, якщо ви боїтеся, що це важко. Тоді просто замість води використовуйте кефір, а замість дріжджів - соду. Таке тісто піднімається практично також добре, а часу витратиться куди менше.
- Борошно - 300 грам
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 60 грам
- Цукор - 80 грам
- Дріжджі пресовані - 10 грам
- Ізюм - За смаком
- Цукати - За смаком
- Ванілін - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 100 мілілітрів
Наливаємо теплу воду в ємність, розводимо там дріжджі. Я взяла на цей раз пресовані. На них потрібно більше часу, але і якість випічки з ними мені подобається більше. Додамо дрібку цукру і третину порції борошна. Все перемішуємо і ставимо в тепле місце на пару годин.
Дістаємо вершкове масло. Потрібно, щоб воно підлягало в теплі і розм'якшилося. Розтираємо масло з цукром, сіллю і ваніліном.
Моєму родзинки. Треба замочити його на деякий час. Так він стане набагато чистішим, тому що при промиванні з розмоченого родзинок виходить, як правило, вся грязь. Просушуємо його і кладемо в масляну суміш. Туди ж відправляємо цукати.
Змішуємо опару з масляною сумішшю, в яку ми вже додали родзинки з цукатами. Всипаємо через сито поступово все за рецептом борошно і замішуємо тісто.
Перекладаємо тісто в змащену маслом і присипану борошном форму, ставимо його в тепло. Там воно має постояти і піднятися. Через годину-півтори ставимо його випікатися в духовці при температурі 180 градусів (40 хвилин). Коли ви побачите зверху апетитну кірочку, відразу діставайте і накривайте рушником кекс, щоб не заветріться. Подавайте з чаєм і гарячим молоком.