Рецепт Кекс весняний фото

Кекс весняний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Сухофрукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Як приємно світить і зігріває весняне сонечко! Як прориваються бутони крізь нирки, а крізь землю - квіти! їжа, почасти, відображає час року. Тому розповім, як приготувати кекс весняний.

Опис приготування:

Цей кекс готується на дріжджах. В принципі, можна обійтися і без них, якщо ви боїтеся, що це важко. Тоді просто замість води використовуйте кефір, а замість дріжджів - соду. Таке тісто піднімається практично також добре, а часу витратиться куди менше.

  • Борошно - 300 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Цукор - 80 грам
  • Дріжджі пресовані - 10 грам
  • Ізюм - За смаком
  • Цукати - За смаком
  • Ванілін - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода - 100 мілілітрів
кекс весняний - фото крок 1
Наливаємо теплу воду в ємність, розводимо там дріжджі. Я взяла на цей раз пресовані. На них потрібно більше часу, але і якість випічки з ними мені подобається більше. Додамо дрібку цукру і третину порції борошна. Все перемішуємо і ставимо в тепле місце на пару годин.
кекс весняний - фото крок 2
Дістаємо вершкове масло. Потрібно, щоб воно підлягало в теплі і розм'якшилося. Розтираємо масло з цукром, сіллю і ваніліном.
кекс весняний - фото крок 3
Моєму родзинки. Треба замочити його на деякий час. Так він стане набагато чистішим, тому що при промиванні з розмоченого родзинок виходить, як правило, вся грязь. Просушуємо його і кладемо в масляну суміш. Туди ж відправляємо цукати.
кекс весняний - фото крок 4
Змішуємо опару з масляною сумішшю, в яку ми вже додали родзинки з цукатами. Всипаємо через сито поступово все за рецептом борошно і замішуємо тісто.
кекс весняний - фото крок 5
Перекладаємо тісто в змащену маслом і присипану борошном форму, ставимо його в тепло. Там воно має постояти і піднятися. Через годину-півтори ставимо його випікатися в духовці при температурі 180 градусів (40 хвилин). Коли ви побачите зверху апетитну кірочку, відразу діставайте і накривайте рушником кекс, щоб не заветріться. Подавайте з чаєм і гарячим молоком.

Схожі рецепти