Вегетаріанський сметанник
(покроковий рецепт з фото)
В силу своїх гастрономічних і життєвих переконань багато готують страви без використання яєць. Ось і рецепт сметанника стане в пригоді для тих, хто вважає за краще таку їжу. Смачний і ситний десерт!
Коли знаєш, як приготувати вегетаріанський сметанник в домашніх умовах, тоді і життя стає солодшим! упевнений, що такий варіант торта сподобається навіть тим, хто далекий від вегетаріанських ідеалів. Різницю складно помітити, адже десерт виходить незабутньо смачною!
- Цукор - 100 грам(+ 75 грам для крему)
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 100 грам(+ 500 грам для крему)
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Горіхи і халви - 1 За смаком (для прикраси)
Спочатку викладаємо всі необхідні для приготування сметанника інгредієнти.
Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукром, вводимо до них сметану і соду. Перемішуємо до однорідності.
Підсипає борошно і замішуємо тісто липке. Розміщуємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник на півгодини.
Тісто розминаємо і розгортає, формуємо з нього 5 однакових коржів. Викладаємо їх на деко, застелений папером для випічки. Робимо в тесті проколи вилкою.
Випікаємо в духовці 15 хвилин при температурі в 200 градусів.
Коржі, остудіть і змажте кремом (сметаною, збитою з цукром). Сформуйте торт, верхівку прикрасьте горіхами і халвою. Помістіть торт в холодильник для просочення на всю ніч. Смачного!