Рецепт Ніжний сметанник фото

Ніжний сметанник
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Сметанник
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Думаю, що більшість з нас добре знають цей торт і його смак. Сьогодні розповім про те, як приготувати сметанник. Спробуємо відтворити старий бабусин рецепт смачного десерту.

Опис приготування:

Ви будете в захваті від цього ніжного і м'якого торта. Ви можете зробити коржі більш тонкі або товсті, але не перестарайтеся. Можна додати какао в коржі, тоді пиріг буде виглядати нарядно і апетитно. Пиріг потрібно наполягати перед подачею, щоб крем добре просяк коржі.

  • Борошно - 3 склянки
  • Крем - 2 склянки(1 стакан для тесту, 1 стакан для крему)
  • Цукор - 260 грам(130 грам для тіста, 130 грам для крему)
  • Сода - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
1
У миску просійте борошно, додайте до неї цукор, сіль і змішайте всі інгредієнти.
2
Змішайте сметану з содою і додайте до сухим складовим, потім замісіть тісто і розділіть його на 4 частини, сформуйте 4 кульки.
3
З кожної частини тесту сформуйте невелику коржик, потім розкачайте кожну, але не дуже тонко.
4
Розігрійте духовку до 180-200 градусів і випікайте кожен окремо близько 12 хвилин.
5
Дістаньте останній корж і залиште для охолодження, тим часом зробіть крем: змішайте сметану і цукор.
6
Викладіть перший корж, змастіть невеликою кількістю крему і покладіть поверх другий корж, виконайте те ж саме з іншими.
7
Залиште торт на ніч у холодильнику, щоб крем добре просяк всі. Прикрасьте зернами граната і подавайте в холодному вигляді.
8
Приємного чаювання!

Схожі рецепти