Простий «сметанник»
(покроковий рецепт з фото)
"сметанник" - простий, але дуже смачний торт! М'які повітряні коржі, просочені сметанним кремом - просто смакота. Спробуйте рецепт і оціните по достоїнству.
Сьогодні пропоную приготувати класичний торт "сметанник" по домашньому рецепту. "сметанник" приготувати зможе навіть початківець кондитер. Отже, як приготувати цей десерт? Все просто! На перший погляд, торт досить невигадливий, але якщо його розділити на білі і шоколадні коржі, прошарувати сметанним кремом, вийде справжній кулінарний шедевр!
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Згущене молоко - 400 грам(1 банку)
- Борошно - 1/2 склянки
- Какао порошок - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Крем - 700 грам
- Цукор - 1/3 склянки
Вершкове масло розтопіть, додайте яйця і збийте блендером до пишності.
Додайте згущене молоко і продовжуйте збивати.
Соду погасите оцтом і додайте в тісто.
Потім додайте борошно і збивайте до однорідності.
Розділити тісто на дві частини. Одну частину влийте в форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
У час, що залишився тісто додайте какао і збийте до однорідності.
Спечіть такий же корж, тільки шоколадний.
Ображати коржі по колу, щоб вийшли гарні гуртки. Залишки не викидайте, вони знадобляться для прикраси.
Коржі розрізати на 2 половини.
Сметану змішайте з цукром і збийте до пишності. Крем готовий.
Корж змастіть кремом і накрийте наступним коржем.
Промажьте все коржі сметанним кремом і зверху розподіліть крем, що залишився.
Із залишків коржа зробіть крихту і прикрасьте торт. Дайте йому настоятися кілька годин і насолоджуйтеся десертом. Смачного!