Рецепт Сметанник класичний простий фото

Сметанник класичний простий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Дієтичне харчування , Рецепти без шкоди
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Я розповім вам, як приготувати сметанник класичний простий. Рецепт вас здивує своєю простотою, а результат - неперевершеним смаком.

Опис приготування:

Цей торт обов'язково сподобається і гостям, і домочадцям, не сумнівайтеся. Він вийде дивно ніжним і смачним, прекрасно підійде до чаю і зможе прикрасити будь-який стіл.

  • Маргарин - 100 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 3 склянки
  • Крем 15% жирності - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Какао-порошок - 2-3 Ст. Ложок
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Склянка (для крему)
  • Крем 20-30% жирності - 0, 5 L (для крему)
1
Для того, щоб приготувати торт сметанник за класичним рецептом, необхідно розділити роботу на два етапи: приготування тіста і приготування крему. Для початку необхідно зайнятися тестом. Для цього збиваємо в окремому посуді яйця з цукром в пишну піну.
2
Потім додаємо туди маргарин, сметану і ретельно все перемішуємо до однорідної маси.
Соду гасимо оцтом і також додаємо в тісто. У миску додаємо просіяне борошно невеликими порціями і ретельно вимішуємо тісто.
3
Тісто ми ділимо на дві частини. Першу частину необхідно змішати з ваніліном, а другу з какао. Тісто розливаємо по формах і випікаємо в духовці до готовності при температурі 180 градусів. Як тільки коржі будуть готові, їх потрібно буде нарізати уздовж на дві частини.
4
Для того, щоб приготувати крем для сметанника, необхідно змішати сметану з цукром міксером до однорідності.
Тепер приступаємо до формування торта. Для цього коржі необхідно промазати кремом і накрити наступним коржем, чергуючи кольору. Зверху торт покривається глазур'ю і прикрашається рубаними горіхами або фруктами. Сметанник за класичним рецептом готовий, смачного!

Схожі рецепти