Сметанник класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)
Сметанник це торт родом з дитинства. Мама часто готувала сметанник. За часів СРСР сметанник продавалися в шкільній їдальні. Це був той же сметанник, тільки нарізаний на прямокутники, частина.
Існує кілька видів рецептів Сметанников. Я покажу класичний спосіб приготування. Як приготувати сметанник класичний?
- Яйце - 3 штуки
- Крем - 1, 5 кілограма(6 ст. L. Сметани для тесту, інша для крему)
- Розпушувач - 3 чайних ложки (по 1 на кожен корж)
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 3 склянки
- Какао порошок - 2 Ст. Ложки
- Ваніль - За смаком
1. У миску помістіть 1 яйце. Додайте 4-5 ст. Ложок цукрового піску.
2. Яйця з цукром збити до пишної піни. Маса повинна збільшитися в об'ємі вдвічі.
3. Додайте 3 ст. Ложки сметани. У мене сметана 21% жирності. Підходить будь-яка сметана. Головна уязик, щоб вона була холодна. Якщо сметана домашня, дуже жирна, то її краще трохи розвести молоком або покласти менше сметани.
4. Жебрацтво 1 склянка борошна і 1 немає. Ложку розпушувача. Вмішайте борошно в тісто. Я працювала міксером.
5. Для приготування сметанника найбільш вдало підходить роз'ємна форма. Застелите дно форми і стінки пергаментом для випічки. Щоб пергамент від стінок не відходив, змочіть його водою з одного боку. У форму вилийте підготовлене тісто. Розрівняйте так, щоб тісто розподілилося рівномірно і при запіканні середину коржа НЕ здуло.
6. Духовку розігріти при температурі 180 градусів. Випікайте корж в духовці близько 15-20 хвилин. За цей час приготуємо шоколадний корж.
7. У чисту миску вбийте 1 яйце. Додайте 4-5 ст. Ложок цукрового піску. Збийте до утворення пишної піни.
8. В отриману масу просійте 2 ст. Ложка какао і 1 немає. Ложку розпушувача.
9. Жебрацтво 5 ст. Ложок борошна і замісити тісто. У нас вийде ось таке головне, досить рідке тісто. Воно трохи густіше, ніж попереднє, але не значно.
10. Форму для запікання застеліть пергаментом і перемістіть тісто. Розрівняйте. Випікайте шоколадний корж в духовці 15-20 хвилин.
11. Поки тісто печеться, приготуємо ще один білий корж, як описано в кроці 1-6.
12. Поки коржі печуться і остигають, приготуємо сметанний крем. Беремо звичайну 21% сметану. Для середнього торта вистачить 700-800 гр сметани. Помістіть сметану на марлю. Зауважте кінці. Підвісьте марлю над ємністю і дайте стекти сироватці протягом 1 годину. Якщо використовувати відразу магазинну сметану, то при з'єднанні з цукром і збиванні маса перетворитися в кефір.
13. Сметану перекладіть в мисочку. Додайте цукрову пудру. Я цукор перебила на кавомолці до стану пудри. На це кількість сметани у мене пішло 2 повних ложки цукру, перебиті в пудру. Додайте трохи ванільного цукру. Перемішайте. Крем сметанний готовий.
14. На дно плоского блюда поміщаємо перший білий корж. Всі три коржа повинні бути абсолютно остиглими. Теплі коржі підтоплять крем і у вас вийде невдалий сметанник. Корж повинен бути абсолютно остиглим. Верхню корочку коржа потрібно зрізати. Вона не дасть Коржу просочитися.
15. Змастіть корж сметанним кремом. У мене пішло 2-3 ст. Ложки.
16. Шоколадний корж укладете поверх білого. Зрізаємо корочку, щоб дати Коржу просочитися. Змастіть сметанним кремом.
17. Завершальним буде знову білий корж( зріжте верхню скоринку). Змастіть торт з усіх боків кремом, що залишився.
18. Прикрасьте торт на ваш смак. Я використовувала какао та шоколадні обсмажені пелюстки мигдалю.
19. Подайте торт до столу через 1, 5 годину. Торт вимагає просочення. Дайте йому просочитися в холодильнику. Краще, залишити торт просочитися на ніч