Торт «сметанник» класичний
(покроковий рецепт з фото)
З дитинства я пам'ятаю два смачних торта: "медовик" і "сметанник" . Зараз в магазині таку випічку знайти легко, але смак зовсім не той. Тому пора брати ситуацію в свої руки і записувати мій рецепт.
Вам обов'язково треба дізнатися про те, як приготувати торт "сметанник" класичний. З назви зрозуміло з чого буде зроблена основа. Тануть у роті коржі з м'яким кремом запам'ятовуються своїм смаком. Решта інгредієнти самі прості і доступні, та й створення випічки легке.
- Крем 20% - 650 грам(250 г - в тісто, 400 г - в крем)
- Цукор - 275 грам(200 г - в тісто, 75 г - в крем)
- Борошно пшеничне - 160 грам
- Яйце - 2 штуки
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
Яйця збийте з цукром для тесту до утворення піни.
В окремому посуді перемішайте сметану з содою. Потім додайте її до яєць. Акуратно перемішайте. Потім просійте борошно. Замішайте рідке тісто.
Отримане тісто розділити на 3 рівні частини. В одну додайте какао.
Кожну частину тіста запікайте в духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин. У вас вийде 3 коржа.
Поки коржі остигають, збийте сметану з цукром. Наш крем готовий!
Тепер зберіть торт. Білий корж змастіть кремом. Потім викладіть темний з кремом і знову білий і крем.
Вирівняйте кремом торт з боків. Приберіть випічку в холодильник для просочення.
Через 6 годин "сметанник" можна пробувати. Прикрасьте торт за вашим бажанням. Приємного чаювання!