Рецепт Торт «сметанник» класичний фото

Торт «сметанник» класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця
Страви без випічки
На обід , На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Святковий обід
Випічка , Солодке , Торти , Сметанник
Кількість порцій: 6
Час приготування: 7 г. 0 хв.

З дитинства я пам'ятаю два смачних торта: "медовик" і"Сметанник" . Зараз в магазині таку випічку знайти легко, але смак зовсім не той. Тому пора брати ситуацію в свої руки і записувати мій рецепт.

Опис приготування:

Вам обов'язково треба дізнатися про те, як приготувати торт"Сметанник" класичний. З назви зрозуміло з чого буде зроблена основа. Тануть у роті коржі з м'яким кремом запам'ятовуються своїм смаком. Решта інгредієнти самі прості і доступні, та й створення випічки легке.

  • Крем 20% - 650 грам(250 г - в тісто, 400 г - в крем)
  • Цукор - 275 грам(200 г - в тісто, 75 г - в крем)
  • Борошно пшеничне - 160 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Какао - 1 Ст. Ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
торт
Яйця збийте з цукром для тесту до утворення піни.
торт
В окремому посуді перемішайте сметану з содою. Потім додайте її до яєць. Акуратно перемішайте. Потім просійте борошно. Замішайте рідке тісто.
торт
Отримане тісто розділити на 3 рівні частини. В одну додайте какао.
торт
Кожну частину тіста запікайте в духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин. У вас вийде 3 коржа.
торт
Поки коржі остигають, збийте сметану з цукром. Наш крем готовий!
торт
Тепер зберіть торт. Білий корж змастіть кремом. Потім викладіть темний з кремом і знову білий і крем.
торт
Вирівняйте кремом торт з боків. Приберіть випічку в холодильник для просочення.
торт
Через 6 годин"Сметанник" можна пробувати. Прикрасьте торт за вашим бажанням. Приємного чаювання!

Схожі рецепти