Рецепт Торт «миша» (простий сметанник) фото

Торт «миша» (простий сметанник)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Какао
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Сметанні торти виходять одними з найбільш ніжних, легких і смачних. Все завдяки вологому крему і повітряним коржам. Розповім, як приготувати торт"Мишка" (простий сметанник) з простих продуктів.

Опис приготування:

Цей торт чимось нагадує медовий, але на смак навіть краще, а поєднання світлих і темних коржів в розрізі радує око. Раджу брати жирну сметану, але, якщо у вас рідка, процідіть її через сито з марлею протягом декількох годин - тоді її консистенція буде ідеальною. Для крему і прошарку коржів ви можете взяти як волоські горіхи, так і арахіс або мигдаль, але обов'язково злегка підсмажте їх - горіхи вийдуть смачнішими.

  • Борошно - 400 грам
  • Цукор - 350 грам(150 г в тісто, 180-200 г в крем + 6 ст. Ложок для глазурі)
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Крем - 700 грам(200 г в тісто, 500 г в крем)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Какао - 6 Ст. Ложок(2 ст. Ложки в тісто, 4 ст. Ложки в крем)
  • Грецькі горіхи - 1 Склянка
  • Молоко - 4 Ст. Ложки
тістечка & Quot; Mouse
1. Приготуйте тісто: сметану змішайте віночком з цукром, ванільним цукром і розпушувачем. Розділіть масу на дві частини: в одну додайте 220 г борошна, а в іншу - 180 г борошна і какао. Замісити тісто.
тістечка & Quot; Mouse
2. Кожен вид тесту розділіть на три рівні частини. Дно рознімної форми для випічки (діаметр 20 см) змастіть вершковим маслом і руками розкачайте на ньому одну частину тіста. Наколи тісто виделкою.
тістечка & Quot; Mouse
3. Випікайте коржі в розігрітій до 200 градусів духовці 7-10 хвилин. Готові коржі остудіть. Приготуйте крем: сметану збийте з цукром міксером протягом 1 хвилини. Підсмажені горіхи подрібніть блендером або качалкою.
тістечка & Quot; Mouse
4. Зберіть коржі: чергуючи світлі і темні, змастіть коржі кремом і посипте горіхами. Верхній корж змащувати не потрібно.
тістечка & Quot; Mouse
5. Приготуйте глазур: вершкове масло, какао, цукор і молоко змішайте і на невеликому вогні доведіть до однорідності, постійно помішуючи.
тістечка & Quot; Mouse
6. Гарячої глазур'ю покрийте торт. Зверху посипте горіхами. Поставте торт в холодильник на 8 годин Приємного апетиту!

Схожі рецепти