Торт «миша» (простий сметанник)
(покроковий рецепт з фото)
Сметанні торти виходять одними з найбільш ніжних, легких і смачних. Все завдяки вологому крему і повітряним коржам. Розповім, як приготувати торт "мишка" (простий сметанник) з простих продуктів.
Цей торт чимось нагадує медовий, але на смак навіть краще, а поєднання світлих і темних коржів в розрізі радує око. Раджу брати жирну сметану, але, якщо у вас рідка, процідіть її через сито з марлею протягом декількох годин - тоді її консистенція буде ідеальною. Для крему і прошарку коржів ви можете взяти як волоські горіхи, так і арахіс або мигдаль, але обов'язково злегка підсмажте їх - горіхи вийдуть смачнішими.
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 350 грам(150 г в тісто, 180-200 г в крем + 6 ст. Ложок для глазурі)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Крем - 700 грам(200 г в тісто, 500 г в крем)
- Вершкове масло - 100 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Какао - 6 Ст. Ложок(2 ст. Ложки в тісто, 4 ст. Ложки в крем)
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
- Молоко - 4 Ст. Ложки
2. Кожен вид тесту розділіть на три рівні частини. Дно рознімної форми для випічки (діаметр 20 см) змастіть вершковим маслом і руками розкачайте на ньому одну частину тіста. Наколи тісто виделкою.
4. Зберіть коржі: чергуючи світлі і темні, змастіть коржі кремом і посипте горіхами. Верхній корж змащувати не потрібно.