Простий і швидкий сметанник
(покроковий рецепт з фото)
Сметанник - один з найпростіших, але тим не менш смачних тортиків. Це відмінний варіант для сімейного чаювання, нескладний у приготуванні і наборі продуктів. Спробуйте приготувати за моїм рецептом.
Завдяки цим рецептом ви дізнаєтеся, як приготувати простий і швидкий сметанник. Він без шкідливих добавок, тому прекрасно підійде навіть для самих маленьких ласунів
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 1 штука
- Крем - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 320 грам(2 склянки по 250 мл)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Крем - 500 грам (для крему)
- Цукор - 100 грам (для крему)
- Загущувач - 1 штука
1. Яйця збийте міксером, додайте сіль, цукор (звичайний і ванільний). Збивайте, поки маса не посвітлішає.
2. Додайте сметану і розтоплене вершкове масло. Також не забудьте про соду.
3. В отриману масу просійте борошно і розпушувач для тіста. Перемішайте все віночком або лопаткою.
4. Деко застеліть пергаментом, вилийте в нього тісто. Випікайте 35-40 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Готовність перевіряйте зубочисткою.
5. Остиглий корж обріжте по краях, щоб вирівняти їх. Розріжте корж на 2 пластини. Обрізки від нього подрібніть в крихту.
6. Для приготування крему змішайте сметану з цукром, збийте їх міксером. Дочекайтеся, щоб цукор розтанув. Змастіть кожен корж сметанним кремом з боку зрізу.
7. У решту сметану додайте загущувач, поставте на 10 хвилин в холодильник, потім рясно змастіть коржі, не забуваючи про боки торта.
8. Бока і верх торта прикрасьте крихтою. Дайте готовому десерту на пропитку 2 годину. Вийшов соковитий, смачний домашній торт.