Вегетаріанський салат з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Вегетаріанські салати і взагалі страви - це необов'язково нудні і побиті поєднання одних і тих же дозволених інгредієнтів. Цей вегетаріанський салат з кабачків - яскраве тому підтвердження.
Вегетаріанський салат з кабачків - блюдо дуже незвичайне. Інгредієнти на кшталт дуже прості і набили оскому, проте за рахунок оригінальної подачі блюдо є конкурентоспроможним Рекомендую не тільки вегетаріанцям, але і всеїдних - салатик-то гідний, як варіант для перекусу або сніданку - саме те. Ну, ближче до тіла, як казав Бендер!
- Кабачок - 450 грам
- Панірувальні сухарі - 75 грам
- Листя салату - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Зелень м'яти - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1/2 склянки
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - - За смаком
Кабачки чистимо і натираємо на крупній тертці.
Виділилася рідина з кабачків зливаємо, додаємо до них панірувальні сухарі, дрібно посічену зелень м'яти і яйце. Солимо, перчимо і добре перемішуємо.
З отриманої м'якоті скачуємо кульки розміром з волоський горіх. Обсмажуємо кульки 2-3 хвилини в розпеченому оливковій олії.
Для заправки салату змішуємо бальзамик, оливкова олія, сіль і перець.
У салатницю викладаємо нарубані листя салату, заливаємо їх заправкою, зверху викладаємо кабачкові кульки - і негайно подаємо, поки кульки не охололи. Хоча можна подавати і холодним - але вже не так смачно. Смачного!