Вегетаріанський крабовий салат
(покроковий рецепт з фото)
Крабовий салат - один з найпопулярніших салатів на святковому столі. Люди, які відмовляються від продуктів тваринного походження, часто нудьгують саме з цього звичного смаку.
Тому нижче я розповім, як приготувати вегетаріанський крабовий салат. Без крабів, але за смаком дуже схожий на оригінал. Замість яєць будемо використовувати тофу. Його краще взяти щільний, щоб кубики зберегли щільність. Якщо хочете більшого зовнішньої схожості, наріжте тофу брусочками і підфарбуйте буряковим соком. Для характерного «рибного» смаку в салат додамо водорості норі. Також замість них можна використовувати вакаме.
- Мал - 120 грам
- Кукурудза - 1 банку (консервована)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Тофу - 150 грам
- Цибуля зелена - 1/4 пучка
- Норі - 2 штуки (листи)
- Пісний майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
- Огірок - 1 штука
Підготуйте всі інгредієнти.
Рис відварити за інструкцією.
Водорості норі подрібніть в кавомолці до стану крихти.
Наріжте тофу, огірок і цибулю на дрібні кубики.
Додайте консервовану кукурудзу, норі і рис.
Заправте салат пісним майонезом, посоліть і перемішайте. Дайте салату настоятися в холодильнику мінімум півгодини.
Вегетаріанський крабовий салат готовий. Приємного вам апетиту!