Вегетаріанські роли з корейською морквою
(покроковий рецепт з фото)
Гармонійне поєднання правильно приготовленого рису, гострої моркви по-корейськи, м'якого сиру і свіжого огірка є запорукою успішного приготування цих найсмачніше домашніх ролів без риби.
В основі приготування ролів правильна підготовка рису: після відварювання його необхідно заправити рисовим оцтом для суші, який містить певну кількість солі і цукру, що робить рис липким і дозволяє згодом сформувати з нього роли.
- Рис круглозёрний (японський) - 170 грам
- М'який вершковий сир - 70-80 грам
- Вода - 200 мілілітрів (для відварювання рису)
- Морква по-корейськи - 70-80 грам
- Свіжий огірок - 1 штука
- Рисовий папір - 1 штука
- Листи норі - 1 штука
- Кунжут - 8-10 грам
- Оцет рисовий (з цукром і сіллю) - 40 мілілітрів
Підготуйте все необхідне. При відсутності рисового паперу, можна приготувати тільки один вид ролів з листами норі і кунжутом, який необхідно заздалегідь трохи підсушити на сковороді.
Ретельно промийте рис і помістіть в чашу мультиварки або каструлю, залийте холодною водою і варіть на слабкому вогні (режими мультиварки "експрес" або "крупи" ) протягом 10-15 хвилин, а потім відключіть нагрів і дайте рису дійти ще 7-10 хвилин.
Заправте гарячий рис рисовим оцтом для суші, швидко і ретельно перемішайте і дайте охолонути.
Для приготування ролів з нори розмістіть лист на спеціальній маті, при необхідності підрізавши його за розміром. Змочуючи пальці у воді, розподіліть половину приготованого рису по листу, залишивши від одного краю відступ приблизно в 1 см.
Акуратно переверніть лист з рисом так, щоб шар рису виявився внизу. Додайте на аркуші норі по черзі всі складові начинки: вершковий або сирний сир мажущейся консистенції, порізаний брусочками огірок і корейську моркву.
Захопивши вільний край норі, скрутіть рол за допомогою циновки, рухаючись в напрямку "від себе" так, щоб начинка і лист норі виявилися всередині ролу.
Надайте згорнута ролу відповідну форму і умочіть його в підсушені на сковороді насіння кунжуту.
Роли з рисовим папером необхідно починати готувати з її змочування водою протягом декількох секунд, щоб папір стала піддатливою.
У центрі самочинного рисового аркуша розмістіть другу половину рису, а потім - всі складові вегетаріанської начинки.
Поверніть рол з рисової папером, при необхідності змочуючи водою підсихаючою краю паперу, щоб не допустити тріщин.
Гострим ножем, змоченим у воді, розріжте два ролу на порційні шматочки (по 8 штук) і подавайте з соєвим соусом. Смачного!