Вегетаріанські каннеллони
(покроковий рецепт з фото)
Каннеллоні - традиційне італійське блюдо. Фаршировані макарони у вигляді трубочок, які запікають в соусі. Пропоную спробувати рецепт незвичайних вегетаріанських каннеллони. Для начинки візьмемо тофу і печериці, а традиційний соус замінимо на вершковий соус з кешью. За смаком блюдо анітрохи не поступається класичній версії, його обов'язково варто спробувати заради смакового розмаїття.
Рецепт розрахований на прямокутну форму 23х15 см, для великого розміру форми потрібно збільшити кількість інгредієнтів в два рази. Якщо у вас недостатньо потужний блендер, то замочіть кешью в воді на пару годин. Так їх буде простіше подрібнити. А тепер я докладніше розповім, як приготувати вегетаріанські каннеллони.
- Тофу - 250 грам
- Цибуля - 60 грам
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 немає. Ложки - в начинку, 0, 5 немає. Ложки - в соус )
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Харчові дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Пісний майонез - 2 Ст. Ложки
- Вода - 300 мілілітрів
- Кешью - 50 грам
- Каннеллоні - 100 грам
- Печериці - 100 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Наріжте дрібно цибулю і часник. Обсмажте їх на сковороді.
Помийте і наріжте шампіньйони на дрібні кубики. Додайте гриби до цибулі і часнику, перемішаєте і смажте поки не випарується вся рідина.
В окремій мисці подрібніть виделкою тофу до консистенції розсипчастого сиру.
Додайте до тофу смажену цибулю, часник і гриби. Заправте суміш майонезом, посоліть і добре перемішайте.
Щільно начините каннеллони цією сумішшю і відкладіть їх в сторону.
Далі приготуйте вершковий соус. Кешью, крохмаль, воду, сіль і харчові дріжджі подрібніть в блендері до однорідної консистенції. Перелийте рідина в каструлю з товстим дном.
На середньому вогні почніть прогрівати суміш до загустіння. Постійно перемішуйте соус. За консистенцією він повинен нагадувати рідке тісто.
Вилийте 1/3 вершкового соусу з кешью в форму для запікання. Покладіть каннеллони поверх соусу.
Зверху залийте каннеллони соусом. Він повинен повністю закривати трубочки. Випікайте в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Вегетаріанські каннеллони готові, смачного!