Соус для каннеллони
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили спробувати апетитне італійська страва, тоді вам обов'язково стане в нагоді цей простий рецепт соусу для каннеллони на основі овочів і томату.
Зробити томатний соус для каннеллони в домашніх умовах можна не тільки на основі лука і перцю, але також додавши і інші овочі за смаком. Урізноманітнити смак соусу допоможуть різні спеції, прованські трави і гострі приправи, наприклад. Цей рецепт підійде як для сковороди, так і для чаші мультиварки.
- Цибулина - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Томатний соус або паста - 100 грам
- Помідори - 2-3 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Цибулину очистити і нарізати тонкими півкільцями або кубиками. Розігріти рослинне масло і відправити в нього цибулю. Обсмажити до прозорості.
2. Солодкий перець очистити від насіння і хвостика, ретельно промити і нарізати невеликими кубиками. При бажанні його можна подрібнити в блендері. Додати до цибулі і смажити до м'якості. Класичний рецепт соусу для каннеллони можна доповнити також гострим перцем або морквою, наприклад.
3. Додати томатну пасту або домашній соус. Як слід перемішати, посолити і поперчити за смаком.
4. Тим часом очистити від шкірки помідори і подрібнити. Додати до інших овочів, добре перемішати.
5. Соус повинен трохи увариться і стати більш густим. При бажанні його можна за допомогою погружного блендера перетворити в пюре, щоб не відчувалися шматочки овочів.
6. У такий соус можна відправити каннеллони з абсолютно будь-якою начинкою і тушкувати до готовності, присипавши тертим сиром. Також доповнити соус для каннеллони в домашніх умовах можна часником і свіжою зеленню - базиліком, наприклад.