Банановий соус для млинців
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати, як приготувати банановий соус для млинців, солодку і смачну підливу для будь-яких видів млинців, пироги, солодких оладок і сирників. Це нескладне блюдо, яке обожнюють діти.
За смаком в цей соус можна додати трохи меленої кориці. Вона додасть пікантні нотки аромату страви.
Якщо ви подаєте цей солодкий соус з млинцями, то можна додати до них кульку вершкового морозива або за смаком додати шоколадний сироп. Також смачно буде додати до банановому соусу кокосову стружку, якщо ви її любите.
- Вершкове масло - 80 грам
- Банан - 2 штуки
- Цукор коричневий - 4 Ст. Ложки
- Кленовий сироп - 120 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
Виберіть великі стиглі банани. Очистіть їх від шкірки і наріжте досить тонкими кільцями. Якщо ви хочете, щоб шматочки бананів в соусі залишалися цілими, можна присипати банани невеликою кількістю крохмалю.
На сковороді розтопіть вершкове масло. Не дозволяйте маслу закипіти. У цю ж сковороду повільно залийте кленовий сироп. Добре все перемішайте і дайте згасити декілька хвилин.
У соус до маслу і кленового сиропу потрібно відправити коричневий цукор. Поставте вогонь на мінімум і дочекайтеся, поки цукор розчиниться. Потім влийте вершки, перемішайте. Останнім в сковороду закладається банан. Слідкуйте, щоб банани були повністю покриті соусом. Протушкувати соус ще 5 хвилин - і він готовий.
Я подаю цей соус ще теплим з тонкими млинцями. Соус разом з шматочками бананів я украчіваю в лист млинця і повертаю його трубочкою. Так соус не розтікається по тарілці і млинці зручно їсти.