Апельсиновий соус до млинців
(покроковий рецепт з фото)
Такий соус подають до спеціальних французьким млинців «Креп Сюзет». Це солодкі млинці, які обсмажують до хрускоту. Ці чудові млинці з апельсиновим соусом викличуть захоплення і всіх ваших близьких.
Кількість порцій: 4
- Апельсин - 2 штуки
- Цукор - 50 грам
- Крохмаль картопляний - 5 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Коньяк - 50 мілілітрів
1. Для соусу треба зняти цедру з двох апельсинів. Тепер з м'якоті вичавити сік.
2. Щоб соус приготувати правильно, вам потрібна буде тефлонова сковорода. Всипте цукор в суху сковороду і поставте на вогонь. Коли цукор закарамелізіруется, покласти в сковорідку вершкове масло і змішати з цукром.
3. Коли цукор досить перемішається з маслом, покладіть туди цедру апельсина і добре перемішайте.
4. В окремому посуді змішати апельсиновий сік з коньяком. Покласти туди крохмаль і добре перемішати до однорідності. Влити цю суміш в сковорідку. Зменшіть вогонь і, не перестаючи заважати, варіть до легкого загустіння. Це займе близько 5 хвилин. Тепер можна млинчики покласти в соус і трохи їх потім у соусі. Після цього млинці викладаються на порційні тарілочки і поливаються залишками соусу.