Апельсиновий соус
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім Вам, як приготувати апельсиновий соус. Готується соус просто і швидко, з мінімумом інгредієнтів, а аромат має чарівний.
Такий соус просто чудово підходить до млинців, oladiyam, сирним запіканок, сирників, а можна просто є його вприкуску з чаєм! З яскравих насичених апельсиновим смаком, він не залишить вас байдужим. Зменшіть кількість цукру і такий соус підійде до м'яса, рибі, птиці, салат. Неодмінно спробуйте!
- Апельсин - 1 Склянка (великий)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 30 грам

Підготуйте всі інгредієнти.

У сотейник або невелику каструльку насипте цукор і крохмаль.

Апельсин ретельно помийте, натріть на дрібній тертці цедру і вичавіть сік. Додайте сік до сухих інгредієнтів, у мене вийшло 120 мл.

Додайте сюди ж всю зняту цедру.

Поставте вміст на плиту і на невеликому вогні варите протягом приблизно 3 хвилин, безперервно помішуючи. Як тільки соус загусне, прибирайте його з вогню.

У гарячий соус додайте шматочок вершкового масла.

Перемішайте до повного його розчинення. Перекладіть готовий апельсиновий соус в соусник і дайте повністю охолонути.

Використовуйте в міру потреби. Смачного!