Вегетаріанська шарлотка
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную дуже простий і практичний рецепт, як приготувати вегетаріанську шарлотку. Крім того, цей пиріг згодиться, якщо несподівано нагрянули гості, він прекрасно підійде як десерт до чаю.
Вегетаріанська шарлотка не має в своєму складі яєць, але при цьому виходить такий же пишною, м'якою і дуже ніжною. В чому секрет? У використанні манки! Спробуйте, пиріг виходить дійсно дуже смачним! Він трохи схожий на маннік, але все ж манка в ньому не так яскраво виражена. Звичайно ж, обов'язковим інгердіентом шарлотки є яблука, але в приготуванні вегетаріанської шарлотки можна відійти від цього принципу і використовувати грушу, абрикос, сливу і навіть ягоди. Експериментуйте і отримуйте задоволення від приємного проведення часу на кухні і від чаювання з друзями і рідними!
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Манька - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка (якнайменше)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Ванільний цукор - 1 щіпка
- Яблука - 1-2 штук
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кефір раджу брати пожирніше, тоді і пиріг вийде більш смачним.
Змішайте всі сухі інгредієнти: цукор, борошно, манку, ванільний цукор і соду. Перемішайте.
Додайте кефір, перемішайте до однорідності маси.
Влийте соняшникову олію, ретельно замісити ложкою. Спочатку масло буде чітко відокремлюватися від тесту, але вже через хвилину все перетвориться в однорідну консистенцію, а тісто стане гладким і ніжним. Саме з такого тесту вийде ідеальна вегетаріанська шарлотка.
Яблука, не очищаючи від шкірки, поріжте на кубики і викладіть на дно форми для запікання. Я використовую силіконову форму, але навіть якщо у вас звичайна металева форма, її все одно змащувати не потрібно, тісто ні в якому разі не пристане, оскільки в ньому міститься соняшникову олію.
Зверху вилийте тісто, розрівняйте його по всій поверхні.
Запікайте пиріг в духовці до золотистої скоринки і сухий сірники (приблизно 35-40 хвилин). Приємного чаювання!